A B csoportban csatázunk a Bajnokok Ligájában

Vissza
A B csoportban csatázunk a Bajnokok Ligájában

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a B csoportba kapott besorolást a VELUX EHF Bajnokok Ligájában. Ellenfelünk lesz a német Löwen, a lengyel Kielce, a macedón Vardar, a horvát Zágreb, a fehérorosz Breszt, a szlovén Celje és a svéd Kristianstad. Érde

 
Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője:
– Jobb, hogy a B csoportba kerültünk, ez nem kérdés. Az első számú feladatunk az, hogy összeálljon a csapat, ám ennek ellenére ha szeretnénk messzire jutni, az első három hely valamelyikén kell továbbjutnunk – mondta Juan Carlos Pastor, a szegediek vezetőedzője.
 
Marko Krivokapics, a MOL-Pick Szeged másodedzője:
- Ahogy kezdődött a sorsolás, azt hittem, ugyanabba a csoportba kerülünk, mint tavaly, végül azonban érkeztek új csapatok is. Az lesz a legfontosabb, hogy meccsről meccsre fejlődjünk, jobbak legyünk, kövessük azt az utat, amit eddig. Fontos lesz, hogy a hazai meccseket megnyerjük, mert a csoportból mindenképpen szeretnénk továbbjutni.
 
Balogh Zsolt, a MOL-Pick Szeged átlövője:
- Élőben néztem a sorsolást, és nem vitás, hogy az A csoport brutálisan erős lett, de a miénk is annak számít. Alapfelállás, hogy tovább kell jutnunk. Nem lesz könnyű, mert alaposan kicserélődött a keretünk, így fontos, hogy minél hamarabb összeálljunk. Több csapatot ismerünk, mivel tavaly is játszottunk ellenük, lesznek pikáns meccsek is. A Kielcébe tőlünk megy Bombac, de Buntic és Sego éppen a lengyelektől érkezett hozzánk. A Breszttel ezúttal már ellenfél lesz Prodanovics, míg a Vardar ellen Gorbok csatázhat szegedi mezben. Örülök, hogy a Zagreb és a Celje is ellenfelünk, hiszen ezek a városok közel vannak Szegedhez, így remélhetően a szokásosnál is több szurkolónk kísér majd el minket.
 

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA

A CSOPORTKÖR BEOSZTÁSA
A-csoport: 
TELEKOM VESZPRÉM, Barcelona (spanyol), PSG Handball (francia), Silkeborg (dán), Plock (lengyel), Flensburg (német), Schaffhausen (svájci), Kiel (német)
B-csoport: 
Rhein-Neckar Löwen (német), Kielce (lengyel), Vardar Szkopje (macedón), PPD Zagreb (horvát), Breszt (fehérorosz), MOL-PICK SZEGED, Celje (szlovén), Kristianstad (svéd)

C-csoport: La Rioja (spanyol), Metalurg Szkopje (macedón), Csehovszkije Medvegyi (orosz), Montpellier (francia)Elverum (norvég), 1. selejtezőcsoport győztese
D-csoport: 
Nantes (francia), Holstebro (dán), Motor Zaporizzsja (ukrán), Besiktas (török), Dinamo Bucuresti (román), 2. selejtezőcsoport győztese

A selejtezők csoportbeosztása
1. csoport: Gorenje Velenje (szlovén), Tatran Presov (szlovák)*, Red Boys Differdange (luxemburgi), Riihimäki Cocks (finn)
2. csoport: 
ABC/UMinho (portugál), Bregenz Handball (osztrák)*, Achilles Bocholt (belga), Maccabi Tel-Aviv (izraeli)
• A rendezési joggal első körben a Tatran Presov és a Bregenz Handball élhet.

 
 

Közzétéve: 2016.07.01.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR