MOL-Pick: fejlődése miatt igazolt Szegedre Skube és Sostaric

Vissza
MOL-Pick: fejlődése miatt igazolt Szegedre Skube és Sostaric

Bemutatkoztak a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának új szlovén igazolásai, az irányító Stas Skube és a jobbszélső Mario Sostaric. Előbbi 2 plusz 1, utóbbi 3 évre írt alá.

Az A Capellában tartott sajtótájékoztatón előbb saját magukat mutatták be, majd a céljaikról is beszéltek.

– Nagybátyámnak köszönhetem, hogy kézilabdázó lettem – kezdte a 26 éves Stas Skube. Sostaricnak a véletlen is segített: a tornatanár megkérdezte, hogy van-e balkezes az osztályban, és amikor jelentkezett, lecsaptak rá, egyből betették a sulicsapatba. Mindkét játékos elmondta, miért választotta a Szegedet.

– Először is Pastor edző személye volt a fontos, mert látszik, hogy rengeteget fejlődnek a keze alatt a játékosok. A másik ok, hogy a Pick folyamatosan a BL-ben szerepel, ez is szimpatikus volt – érvelt Skube.

– Új projektet kezdett a Szeged, amiben szívesen veszek részt, izgalmas három évünk lesz. Deki, azaz Dean Bombac rengeteget mesélt nekünk a mesterről, az itt folyó munkáról. Emellett minden játékosnak az az álma, hogy a legmagasabb szinten szerepeljen, ez Szegeden lehetséges – folytatta a 23 esztendős Sostaric.

A szlovén kézilabdásoknak nagy múltja van Szegeden: Luka Zvizej és Dean Bombac egyaránt közönségkedvenccé tudott válni. Most rajtuk a sor.

– Bízom benne, hogy meg tudunk majd felelni az eddigi szlovén hagyományokhoz. Minél többet szeretnénk hozzáadni a csapathoz – vélte Skube.

– Magasra tették nekünk a lécet, ez nem kérdés, de mindent megteszünk azért, hogy eljussunk az ő szintjükre. Az első feladat azonban, hogy beilleszkedjünk a Pastor-féle játékrendszerbe – tette hozzá Sostaric.

Skube ilyen fiatalon is már kétgyerekes apuka, a család elkíséri Szegedre, ez nem is volt kérdés. Pluszt jelent, hogy ők is támogatják majd a beilleszkedésben. Sostaric – akit a csapat Facebook-oldalán máris SuperMarióként emlegetnek – barátnője most fejezi be az egyetemet, így ő csak később csatlakozik hozzá.

Skube úgy fogalmazott, azért érkezett Szegedre, hogy aranyérmeket nyerjen, a Velenjét ugródeszkának szánta a karrierjében. Sostaric olyan játékot szeretne produkálni, amivel elnyeri a szurkolók tetszését. Nehéz volt elhagynia a hazáját, de most volt olyan szakasz a karrierjében, amikor magasabb szintre kellett lépnie, így meg is tette ezt.

- Gyúrós István - 

Közzétéve: 2016.05.31.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR