Obranovic kölcsönbe érkezik, Zsitnyikov 2017-től MOL-Pick Szeged

Vissza
Obranovic kölcsönbe érkezik, Zsitnyikov 2017-től MOL-Pick Szeged

A következő szezonra (2016-2017) kölcsönbe érkezik a MOL-Pick Szeged csapatához a horvát irányító, Sandro Obranovic. A 23 éves játékost a Zagrebtól kapjuk kölcsön. Klubunk 2+1 éves szerződést kötött az orosz válogatott Dmitrij Zsitnyikovval, aki 2017 nyar

- Mivel az orosz válogatott Dmitrij Zsitnyikovnak élő szerződése van, így mindenképpen megoldást kellett találnunk az irányító posztra, keresnünk kellett egy olyan játékost, akit egy évre tudunk szerződtetni. Sandro Obranovic a BL-ben edződött Zagrebben szerepelt, tehetséges, és számára nagy kihívás nálunk szerepelni, így sikerült a klubbal és vele is megállapodnunk, 1 évre kölcsönbe érkezik hozzánk. Szerdán egy orvosi vizsgálaton vett részt, ami jó eredménnyel zárult, így aláírtuk vele a szerződést. Az említett orosz klasszissal, Dmitrij Zsitnyikovval 2+1 éves megállapodást kötöttünk. A 193 centiméter magas játékos nagybátyja, Jura szerepelt Magyarországon, és játszott Veszprémben. Úgy gondolom, mindkét kézilabdás komoly játékerőt képvisel - nyilatkozta dr. Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság elnöke.

Ismerkedjünk meg a két kézilabdással, először Sandro Obranoviccsal. 1992. október 18-án született Karlovacon, azaz magyar nevén Károlyvárosban. Itt kezdett el kézilabdázni a 194 centiméter magas irányító. A 2012-2013-as idényben a Nexe csapatában szerepelt, majd a horvát bajnok Zagreb szerződtette. Itt mutatkozott be a Bajnokok Ligájában, eddig 67 gólt szerzett az európai elitsorozatban.

Dmitrij Zsitnyikov a lengyel Plock csapatában játszik, 2015-ben érkezett a Csehovszki Medvegyi együtteséből. Zvolenben született 1989. november 20-án. A Csehov együttesében három idényt játszott a Bajnokok Ligájában, a Plock színeiben 51 találatot jegyzett az idei szezonban. A lengyel bajnokságban 48 meccsen 156 gólt szerzett. Az idei lengyelországi Európa-bajnokságon az orosz nemzeti együttes egyik legjobbja volt, a tekemozdulattal elért gólja az Eb egyik legszebb találata volt.

Közzétéve: 2016.05.26.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

2024
04/16
Jegyértékesítés a HSA NEKA elleni meccsünkre

Április 30-án (kedd) 18 órakor utolsó hazai alapszakaszbeli meccsünket vívjuk a HSA NEKA ellen a K&H férfi kézilabda ligában. Megkezdődött a jegyértékesítés.

AZ ÖSSZES HÍR