Döntetlen után lettünk ezüstérmesek

Vissza
Döntetlen után lettünk ezüstérmesek

26-26-ra végeztünk a Veszprém ellen a bajnokság utolsó meccsén.

MOL-Pick Szeged-MVM Veszprém 26-26 (12-16)
Férfi kézilabda NB I, rájátszás az 1-6. helyért, 10. (utolsó) forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3500 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
MOL-Pick Szeged: Sierra - Parrondo 1, Balogh 5, Bombac 7/1, Zubai 3, Ilyés 1, Källman 3. Csere: Wyszomirski (kapus), Thiagus Petrus, Blazevic 1, Robledo 1, Vranjes 2, Csuruvija, Prodanovics 1, Mindegía, Ancsin 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
MVM Veszprém: Alilovic - Marguc 2/1, Pálmarsson 4, Nagy L. 2, Schuch, Terzic, Ugalde 6. Csere: Ilics 7/3, Gulyás 2, Nilsson 1, Sulic 1, Sliskovic 1, Lékai, Iváncsik G., Zeitz. Vezetőedző: Javier Sabaté.
Hétméteres: 3/1, ill. 4/3.
Kiállítás: 8, ill. 10.

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged edzője: - Gratulálok a veszprémieknek a bajnoki címhez. A kulcs az volt, hogy futnunk kellett az eredmény után. Sok hibát követtünk el az elején, ez az idegességre vezethető vissza. Vissza tudtunk ugyan jönni a meccsbe, de a félidei négygólos különbséget csak ledolgozni sikerült, nyerni nem. Köszönöm a munkát, amit elvégzett a csapat idén, a szurkolóknak pedig a támogatást. Hálával tartozunk az elnökségnek is, hogy ilyen nyugodt körülmények között tudtunk dolgozni. Többször előfordult a szezonban, hogy egy góllal csúsztunk le a céljainkról. Ez az egy gól kevésnek tűnik, mégis nagy előrelépés kell ahhoz, hogy ezt meg tudjuk fordítani.

Javier Sabaté, az MVM Veszprém edzője: - Sportszerű szurkolás mellett játszhattunk egy óriási meccset Szegeden. Mirko Alilovic fantasztikus volt, sok lövést védett, amelyből indulni tudtunk. A fordulás után egy ideig tartottuk a négygólos előnyt, de a Szeged kiváló csapat, a végére ki tudott egyenlíteni. Egyre nehezebb és nehezebb dolgunk van ellenük, kiváló edző dolgozik náluk, és évről évre több pénzből gazdálkodhatnak. Kemény szezonunk van, a csapat fárad, de boldog vagyok, hogy ennek ellenére is aranyérmesek lettünk.

Zubai Szabolcs, a MOL-Pick Szeged kapitánya: - Most még nem tudok értékelni, kell pár nap, hogy leülepedjenek a dolgok. Gratulálok a Veszprémnek, kívánom nekik, hogy nyerjék meg a BL Final Fourját is. Egy ilyen 15 perces rövidzárlat, amit produkáltunk, nem fér bele. Örülök, hogy ilyen csapattársaim voltak az elmúlt évben, években, jó volt velük dolgozni. Jövőre is azért dolgozunk majd, hogy utolérjük őket. 

Nagy László, az MVM Veszprém kapitánya: - Rettentő jó hangulat volt a meccsen, és mivel az első összecsapásunk szűkösre sikerült, bíztam benne, hogy ezúttal jobban tudunk játszani. Éreztük a héten a szegediek bizakodását, emiatt mi is átértékeltük a helyzetünket, és tudtuk, hogy az első perctől őrült tempót, őrült védekezést kell produkálnunk. Amikor a hazaiak védekezést váltottak, és Wyszomirski is beszállt, majdnem fordítani tudtak, a végjátékban egy kis szerencse is kellett a bajnoki címhez. A Szeged évről évre közelebb kerül hozzánk, jövőre az eddigieknél is komolyabban kell vennünk őket.

Közzétéve: 2016.05.21.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR