Pastor: Hibáztam! Elnézést kértem!

Vissza
Pastor: Hibáztam! Elnézést kértem!

Büntetőkkel veszítette el (27–26) a debreceni magyarkupa-döntőt a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Veszprém ellen. A Tisza-partiak régen álltak ilyen közel egy nagyszerű sikerhez. A meccsen Juan Carlos Pastor összetűzésbe keveredett a vendégek mes

– Tudott aludni az elveszített mk-döntő után?

– Nem sokat, és sokkal rosszabbul érzem magam, mint vasárnap. Nehéz napom lesz, de az élet megy tovább, és én azért szerződtem Magyarországra, hogy sikerre vezessem a csapatom, a MOL- Pick Szegedet. Szeretném megtörni a Veszprém sorozatos győzelmét, most nem sikerült, pedig közel voltunk hozzá.

– Azért a csapat kezében volt a siker, többször is eldönthette volna a meccset a rendes játékidőben, nem?

– A hétméteresek a szerencsén is múlnak. Nem kellett volna odakerülnünk, az egész meccsen jobbak voltunk. Mindig ugyanarról beszélünk: nehéz dolog, hogy ilyen meccset játszunk ellenük, mert a Veszprém a világon az egyik legjobb csapat, világklasszis játékosokkal a keretében. Most beszélni a játékvezetésről hülyeség lenne, de az biztos, hogy túlságosan tisztelik a Veszprémet. Sok olyan passzív játék volt, amit érdekesen ítéltek meg, és elmaradt heteseket is számon kérhetünk rajtuk. Csináljuk tovább, jobbnak kell lennünk a Veszprémnél és az egész rendszerrel szemben is. Spanyolországban is hasonló helyzetben voltam, megszoktam, ott is meg kellett küzdenünk a Barcelona és a Ciudad Real ellen. Egy idő után ott sikerült, és a cél itt is ez. Elveszítettük a döntőt, az ember azt gondolja ilyenkor, hogy kicsit tehetetlen. Felteszi a kérdést, mit tudna jobban csinálni? Mindig harcolni kellett, és itt is ezt kell tenni. Fel kell állni, keresni a következő lehetőséget, még jobbnak kell lennünk.

– Hogyan tudja egy elveszített finálé után motiválni a játékosait?

– Büszkének kell lenniük arra, amit Debrecenben játszottunk. A játékosok megmutatták, hogy tudnak ellenük versenyezni, és tudnak jobbak lenni az ellenfelüknél. A fiúknak ez jó motiváció arra, hogy tovább dolgozzanak. A Kiel ellen jól játszottunk, a magyar kupa döntője is jó motiváció lehet.

– Veszprémben nem fogadja majd vastaps!

– Leónban sem szerettek, nem tudom elképzelni, hogy rosszabbul fogadjanak, mint ott. Már vasárnap is elnézést kértem a meccs után, el kell ismernem, nagy hibát követtem el. De amit az ellenfél edzője az első perctől az utolsóig csinált, arra nehéz szavakat találni, még a végén kérni akart 3 másodperc támadóidőt, amikor lepergett az óra. Nem vagyok büszke a cselekedetemre. A meccs vége elsőként az én hibám, de ebben benne volt a játékvezetés és az asztal is, mert nem tudták kontrollálni a találkozót. Meglöktem az ellenfél edzőjét, de nem úgy, ahogy eljátszotta az egészet. Ez volt a 942. meccsem a pályafutásomban, nehezen viseltem a feszültséget, az igazságtalanságot. A veszprémiek az első perctől az utolsóig a nyakán ültek a játékvezetőknek, ez nálam nem fér bele. Még egyszer hibáztam, mindenkitől elnézést kértem, és szeretném lezárni az egészet, készülünk a szombati hazai, Balatonfüred elleni bajnokira.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2016.04.19.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR