Drámai hetes párbaj után vereséget szenvedtünk

Vissza
Drámai hetes párbaj után vereséget szenvedtünk

Nem sikerült: drámai csata után, hétméteresekkel 27_26-os vereséget szenvedtünk a Veszprémtől a debreceni Magyar Kupa döntőjében, így ezüstérmesek lettünk.

MOL-Pick Szeged-MVM Veszprém hétméteresekkel - 26-27 24-24 (12-10)
Bomba férfi kézilabda Magyar Kupa, döntő, Debrecen, Főnix Csarnok, 5000 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
MOL-Pick Szeged: Sierra- Prodanovics 1, Ancsin 2, Bombac 1, Thiagus Petrus 1, Ilyés, Källman 7. Csere: Wyszomirski (kapus), Vranjes 1, Robledo 2, Blazevic, Mindegía 4/1, Csuruvija 1/1, Balogh 4, Zubai. Parrondo.   Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
MVM Veszprém: Mikler - Marguc 3/2, Nagy 6, Sulic 2, Chema. Rodriguez, Sliskovics 4, Ugalde 2. Csere: Alilovic (kapus), Terzic, Schuch, Lékai, Nillson,  Palmarsson 5, Iváncsik G. 1, Gulyás 1. 
Kiállítás: 6, ill. 4 perc
Hétméteres: 4/2, ill. 3/2

Hétméterre volt a hetedik magyarkupa-győzelemtől a MOL-Pick Szeged. Közel, de mégis távol. Úgy indult a debreceni finálé, ami után már minden szegedi szurkoló a fejét fogta. 2-0-ra vezetett a Veszprém, nem is ezzel volt a gond, de a hetedik percig nem is lőtt gólt a kék mezes együttes. Nos ezután viszont elkapta a fonalat a hatszoros mk-győztes, pillanatok fordított, Sierra remekelt a kapuban, Källman világklasszis módján lőtte be a helyzeteit, és a masszív szegedi védelem pedig jól állt a lábán.

Blazevic és Thiagus Petrus félelmetes lábmunkával, és erővel vette ki részét a védekezésből. Tombolt is népes publikum, mert Mindegía is jól szállt be a meccsbe, így félidőben 12-10-re vezetett a Szeged.

A második félidő elején még rátett egy lapáttal a Pastor-csapat, kétszer is meglépett 4 góllal. Jött azonban Palmarsson, az izlandi játékos fontos pillanatokban szerzett gólokat, így előbb egyenlített, majd fordított a címvédő. A hajrában mindenki a körmét rágta. 23-22-re, és 24-23-ra is a Pick vezetett. Három perccel a vége előtt két gólos előnyért támadhatott a Szeged, Bombac azonban elszórta a labdát, Ugalde pedig bevágta a ziccert.

Ezután több gól nem született, Sierra és Alilovic és bemutatott bravúrokat. A két Kékes testvérek- volt már amikor nem foglalták a szegedi szurkolók imába a nevüket - is rendre a Szeged kárára tévedtek. Amit igazán számon lehet kérni, az a Dean Bombaccal a hatoson belül elkövetett szabálytalanság volt az utolsó percben, amiért nem adtak hetest, csak szabaddobást. A passzív is érdekes megítélés volt náluk, nem egyformán ítélték meg ezeket a helyzeteket. A Szegednél 8 másodperc után felemelték a kezüket, míg a Veszprémnél nem. A feszültség jól tapintható volt, a Veszprém mestere Sabate sárga lapot kapott, míg Marko Krivokapicsot kiállították a játékvezetők.

És jöttek a büntetők. Minden jól indult, mert Balog bevágta, a Veszprém viszont kettőt is elrontott. Sajnos sem Parrondo, sem Mindegía nem talált be, így az utolsó pár előtt ismét döntetlen volt az állás. Palmarsson bedobta, Csuruvija egy csel után kihagyta, így vereséget szenvedett, pedig ezt nem érdemelte meg. De már ilyen a sport, ehhez sokszor szerencse is kell, Fortuna pedig nem a Szeged kezét fogta. 


Közzétéve: 2016.04.17.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR