Sajtóreggeli Juan Carlos Pastorral

Vissza
Sajtóreggeli Juan Carlos Pastorral

A férfi kézilabda magyar kupa négyes döntőjében szerepel a hétvégén a MOL-Pick Szeged. Juan Carlos Pastor vezetőedző szerint előbb az elődöntőt kell sikerrel venni, ám a Mezőkövesd elleni találkozón már a fináléra is tud készülni az együttes, ahol várható

– Kedden és szerdán érkeztek vissza a válogatottjaink a nemzeti csapatoktól, azóta tudunk együtt dolgozni. Jó a hangulat, hiszen a legtöbbeknek sikerült kiharcolnia az olimpiai részvételt, emiatt csak Antonio García Robledo szomorkodhat. Szeretem az ilyen tornákat, ahol két nap alatt kell bizonyítani, úgyhogy teljes erővel készültünk – mondta Juan Carlos Pastor vezetőedző a pénteki sajtóreggelin. A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata 2008-ban nyert utoljára kupát, azóta minden évben a veszprémiek diadalmaskodtak.

Adott a kérdés: egy Final Four esetében mennyire kell az elődöntőre figyelni (ahol holnap délben a Mezőkövesd ellen egyértelmű esélyes a csapat), és mennyire fontos már most a vasárnapi finálé, ahol pedig a Veszprém következhet, ha sikerrel veszik a Balatonfüred elleni elődöntőt.

– Mindkettőre készültünk, hiszen volt erre elég időnk. Először az elődöntővel kell foglalkozni, mivel a Mezőkövesd, de a másik ágon a fürediek is megmutatták, hogy nem véletlenül jutottak a négy közé. Az, hogy miénk az első elődöntő, mindenképp előny, mert így többet pihenhetünk.

A Szeged és a Veszprém utoljára az augusztusi, győri szuperkupában találkozott, akkor a veszprémiek nyertek.

– Az a meccs a felkészülés végén volt, ráadásul elég régen is ahhoz, hogy mostanra ne lehessen következtetéseket levonni belőle. Mindenki tudja, hogy a Veszprém ahol elindul, esélyes a végső győzelemre. Viszont ha száz százalékosan teljesítünk, egy komoly, jó meccset játszunk, legyőzhetjük őket – mondta a vezetőedző. Hozzátette: a játékosok már mindenhol fáradtak, így az nyeri majd meg a kupát, amely együttes jobban akarja a sikert.

Jó hír, hogy a debreceni Főnix Csarnok székei kékek, így a Pick-színekből lesz több a lelátón, hiszen a szurkolók is kékben érkeznek majd. A csapat ma még Szegeden edz, délután utazik, holnap délben pedig jön a Mezőkövesd elleni elődöntő, majd várhatóan vasárnap 16 órától a finálé.

- Gyúrós István - 

Közzétéve: 2016.04.15.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR