37-32-re nyertünk a Bányász ellen

Vissza
37-32-re nyertünk a Bányász ellen

18-15-ös félidő után 37-32-re nyert a MOL-Pick Szeged együttese a K&H férfi kézilabda liga rájátszásában a Grundfos Tatabánya ellen.

MOL-Pick Szeged-Grundfos Tatabánya 37-32 (18-15)
K&H férfi kézilabda liga, rájátszás az 1-6. helyért, 4. forduló, újszegedi sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Andorka, Hucker.
MOL-Pick Szeged: Wyszomirski - Prodanovics 3, Vranjes 5, Blazevic, Källman 3, Bombac 2. Csere: Balogh 4, Robledo 7, Thiagus Petrus 2, Mindegía 2, Parrondo 3/2, Zubai 2, Csuruvija 2, Ancsin 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor
Tatabánya: Mijatovics - Pásztor 5/2, Harsányi 1, Krsmancic 2, Bodó 9, Szöllősi, Vujovics 4/2. Csere: Borbély (kapus), Dénes, Katzirz, Diaz 2, Crnoglavac 3, Mazák 2, Juhász 3, Törő 1. Vezetőedző: Vladan Matics. 
Kiállítás: 2, ill. 2 perc. 
Hétméteres: 2/2, ill. 4/4.

A rájátszás harmadik fordulójában az első félidő közepén még a vendégek vezettek 9-6-ra, azonban egy időkérés rendet tett, egy 4-0-ás rohammal fordítottunk, és ezután már nem adtuk ki a kezünkből a vezetést. A kapuban Piotr Wyszomirski remekelt, míg támadásban Balogh Zsolti és Antonio García Robledo szórta a gólokat, így az első félidőben már 18-15-re vezettünk.

A második játékrész elején még feljött 2 gólra a Bányász, azonban Mindegía remekül mozgatta a csapatot - Wysu hihetetlen bravúrokat mutatott be a kapuban -, így egyre nagyobb lett a különbség, volt olyan időszak amikor 8 góllal is vezettünk. A hajrában kicsit visszavettünk a tempóból, szerencsére Vladimir Vranjes beállóból ontotta a gólokat, így semmi sem veszélyeztette a 37-32-es győzelmünket. 

Legközelebb szombaton 18 órakor a Csurgói KK ellen idegenben csatázunk, jó hír, hogy a Szeged TV élőben adja a meccset, így interneten mindenki tudja követni. 

Juan Carlos Pastor: – Nem játszottunk jó ritmusban, és a védekezésünk is nehezen állt össze. Szerencsére volt egy hosszabb időszakunk, amikor már úgy játszottunk, ahogy elvárható. Kár a hajráért, sokkal nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.

Balogh Zsolt:Nem kezdtünk jó ritmusban, és ezt a Tatabánya jól kihasználta, a meccs elején még vezetett is. Ezután összeállt a védekezésünk, sikerült is meglépni, azonban a hajrában is sokat hibáztunk, ezért lett szorosabb a meccs. Ebből tanulnunk kell, mert szombaton már Csurgón játszunk, ahol ismét egy kemény meccs vár ránk. Az első félidőben jól ment a játék, a második 30 percben azonban nem játszottam jó, önkritikusan talán jobb, ha a padon maradtam volna. 

Közzétéve: 2016.03.31.

TOVÁBBI HÍREK

2024
07/26
Szombaton rajt férfi kézilabdában az olimpián

Szombaton férfi kézilabdában is megkezdődik a küzdelem a párizsi olimpián. A magyar válogatott 11 órakor a Juan Carlos Pastor által irányított Egyiptommal mérkőzik.

2024
07/25
Seppo friss házasként kezdi el a felkészülést

Csapatunk osztrák szélsője, Sebastian Frimmel friss házasként kezdi majd el a felkészülést. Seppóval az esküvőről, a nyárról, az alapozásról és az új idényről beszélgettünk.

AZ ÖSSZES HÍR