Ellenfelünk: a THW Kiel!

Vissza
Ellenfelünk: a THW Kiel!

A THW Kiel 20-szoros német bajnok, kilencszeres kupagyőztes, a Bajnokok Ligáját háromszor (2007, 2010, 2012) nyerték meg. Legutóbb 2014-ben jutottak a fináléba, akkor meglepetésre kaptak ki a szintén német Flensburgtól 30–28-ra, míg tavaly a negyedik hel

A keret tele van világklasszisokkal. A kapuban a dán Niklas Landin remekel, a széleken  a friss Európa-bajnok Rune Dahmke, valamint Christian Sprenger, Dominik Klein és a svéd olimpiai ezüstérmes Niclas Ekberg szerepel. Beállóban Patrick Wiencek október, a dán René Toft Hansen december óta sérült, hiányukban a francia Igor Anic, a brazil Rogerio Moraes Ferreira és a horvát Ilija Brozovic játszik a poszton. Az átlövőknél a magyarul tökéletesen beszélő, korábbi veszprémi játékos, Marko Vujin neve lehet a legismertebb, itt a horvát válogatottat a februárban szerződtetett Blazenko Lackovic, Norvégiát Erlend Mamelund képviseli. A német Steffen Weinhold az arannyal záruló Eb-n sérült meg, a helyére az észt jobbátlövőt, Dener Jaanimaát szerezték meg a Hamburgtól januárban. A horvát  Domagoj Duvnjak és a  spanyol Joan Canellas irányító-átlövő- ként kap lehetőséget – utóbbi a következő szezont már a macedón Vardarban kezdi meg.

Bár az izlandi Alfred Gíslason együttese most is bombaerős, már nem olyan egyértelmű a fölénye, mint volt két-három éve. A BL A csoportjában „csak" 17 pontot gyűjtöttek 14 meccsen, amivel negyedikek lettek, nyolc győzelmük mellett egy döntetlenjük és öt vereségük volt. Tavaly a Final Fourig vezető úton összesen kétszer kaptak ki, az egyik a szegedi negyeddöntőn történt. A Bundesligában másodikok: ugyanúgy háromszor szenvedtek vereséget, mint a listavezető Löwen, de egy meccsel kevesebbet játszottak.

Közzétéve: 2016.03.20.

TOVÁBBI HÍREK

2023
09/23
Győztes meccsel avattuk fel második számú mezünket

Nem volt kérdés, magabiztosan, 34-26-ra nyertünk a Fejér B.Á.L. Veszprém otthonában a K&H férfi kézilabda liga 4. fordulójában.

2023
09/22
Borítsuk kékbe a PICK Arénát

Szeptember 27-én (szerda) 18.45-kor a Bajnokok Ligája 3. fordulójában a dán Aalborg csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Borítsuk kékbe a PICK Arénát!

AZ ÖSSZES HÍR