Ötödször a THW Kiel ellen (A tavasz meccse!)

Vissza
Ötödször a THW Kiel ellen (A tavasz meccse!)

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata vasárnap (március 20.) 18.30-kor hazai pályán fogadja a német THW Kiel együttesét a VELUX EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A meccset a Sport 1 TV élőben adja.

Eddig négyszer találkoztunk a német THW Kiel férfi kézilabdacsapatával a Bajnokok Ligájában. A mérlegünk egy győzelem és három vereség. 2011-ben a BL-csoportkörben játszottunk velük először, ekkor az újszegedi sportcsarnokban 38–26-os vereséget szenvedtünk, majd Kielben 34–24-re kaptunk ki.

Friss emlékeink vannak a 20-szoros német bajnokról, hiszen közel egy éve a negyeddöntőben találkoztunk velük. Hazai pályán fantasztikus győzelmet arattunk, 31–29-re nyertünk, így megtört a nyeretlenségi sorozatunk. A visszavágón a THW nem kegyelmezett, 31–23-ra nyert, így a bejutott a kölni négyes döntőbe.

Ellenfelünk idén az A csoportban szerepelt, és a negyedik helyet szerezte meg a Párizs, a Veszprém és a Flensburg mögött. 14 meccsen nyolc győzelmet, egy döntetlent és öt vereséget könyvelhettek el.

A háromszoros BL-győztest erősíti Marko Vujin, aki a Veszprém színeiben többször játszott a sportcsarnokban, így tisztában van vele, hogy pokoli hangulat vár rájuk a nyolcaddöntő első meccsén.

A szurkolásra, a biztatásra nagy szüksége lesz a csapatnak, a jegymester.hu-n minden elővételben árusított jegy elkelt, így csordultig telik az újszegedi katlan.
A Kiel kerete a sérülések ellenére nagyon erős. A dán klasszis kapus, Landin, az átlövő, a horvát Duvnjak, a szélső, a német Klein mind-mind remek játékosok, és az említett Vujin is fontos pillére az észak-német csapatnak.

Két komoly hiányzója lesz az 1904-ben alapított „Zebráknak”: Patrick Wiencek és Rene Toft Hansen sérültek, nem tudnak ellenünk játszani.

Még mielőtt pezsgőt bontanánk, hogy hurrá (!) – a főként védekezésben meghatározó szerepet betöltő játékosok hiányoznak majd –, óvatosan kell bánni ezzel a hírrel, hiszen így is erős a Kiel kerete.

Azt már bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk bárkit legyőzni, tavaly is sikerült megvernünk vasárnapi riválisunkat. Most is ez a célunk, ezért dolgozunk, ezért készülünk!

Következik a 135. Bajnokok Ligája fellépésünk. A TAVASZ MECCSE!

Gyerünk kékek! Csak előre!

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2016.03.17.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR