Utolsó pillanatban szenvedtünk vereséget

Vissza
Utolsó pillanatban szenvedtünk vereséget

Hihetetlen körülmények között szenvedett vereséget a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Kielce otthonában. A lengyel együttes az utolsó másodpercekben szerzett góllal nyert 27-26-ra. Ez azt jelenti, hogy a legjobb 16 között a német THW Kiel lesz a s

KS Vive Tauron Kielce-MOL-Pick Szeged 27-26 (12-16)
VELUX EHF férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 14. forduló, Kielce, Hala M.O.S.R. Kielce, 4200 néző. Vezette: Brunovsky, Canda (szlovákok).
Kielce: Sego - CUPIC 5/3, Buntic 3, Aguinagalde 1, Zorman, Bielecki 2, Jachlewski 1. Csere: SZMAL (kapus), Kus, Chrapkowski, Lijewski 4, JURECKI 4, STRLEK 5/3, Reichmann 1, Jurkiewicz 1. Vezetőedző: Talant Dujsebajev.
MOL-Pick Szeged: SIERRA- Prodanovics, Vranjes 1, Blazevic 1, Ilyés 1, Källman 4, Bombac 2/1. Csere: Wyszomirski (kapus), ANCSIN 4, Zubai 1, ROBLEDO 6, Parrondo 2/2, Thiagus Petrus, Mindegía 3, Csuruvija, Balogh 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 8, ill. 8 perc.
Hétméteres: 9/7, ill. 5/3. 

Ilyet! Erre mondják, hogy ilyen nincs, de mégis van. A MOL-Pick ment előre a győzelemért, 26–26-nál 15 másodperccel a vége előtt támadhatott. Pastor mester lehozta Sierrát, így több, összesen hét mezőnyjátékossal támadhatott a magyar együttes. Meg is járatta a labdát, ami nem jutott el Zubaiig, megszerezte a Kielce, és mehetett előre. Végül Reichmannhoz került, aki előrevetődve az üres kapuba lőtt. Vége lett a meccsnek! Nyert a hazai csapat, nem sikerült a bravúr, így a MOL-Pick Szeged az ötödik helyen zárta a csoportot, a legjobb 16 között a német THW Kiel vár rá, az első meccset majd Szegeden rendezik.

Pedig minden milyen szép volt! Az első játékrész különösen, Sierra bravúrt bravúrra halmozott, jöttek a szegedi gólok, a hazaiak annyi labdát szórtak el, amennyit a Szeged a Vardar ellen, így nem volt meglepő, hogy az első 30 percben többször elcsendesült a kielcei aréna. 16–12 volt a Szegednek, tapsolt is a közel 50 fős szegedi tábor.

A második félidőben beszállt Szmal kapus, aki sokat tett azért, hogy nagyot változzon a meccs. Jóval bizonytalanabbul támadott a MOL-Pick, míg a hazaiak a megítélt hetesek rendre értékesítették, így faragtak a hátrányból. Így sem volt gond, mert a 2-3 gólos szegedi előny megmaradt. Sajnos a döntő döfést nem tudta bevinni a magyar együttes, pedig erre megvoltak a lehetőségek, Kus értelmetlen szabálytalanságai miatt emberelőnybe került a magyar csapat. De a nyomás ismét rossz hatással volt a szegediekre, elbizonytalanodtak, amit a Kielce kihasznált.

Az, hogy végül hogyan dőlt el a meccs, már leírtuk. Ilyet ritkán látni egy kézilabda-mérkőzésen. A sors ezt akarta, így jön a német sztárcsapat, amelyet jól ismernek a szegediek, hiszen tavaly a legjobb nyolc között éppen ő állította meg a MOL-Picket.

Juan Carlos Pastor: – Egy ilyen helyzetben, amikor néhány másodperccel a mérkőzés előtt döntetlen az állás, meg kell próbálni megnyerni a találkozót, mert az egy pont semmit sem ért volna. Azért hoztuk le a kapust, hogy győzzünk, ám sajnos nem jött össze. Sajnálom, mert ezen a találkozón csapatként jól funkcionáltunk, több periódusban is kiválóan játszottunk. Ez mindenképp erőt kell, hogy adjon a Kiel elleni páros csatára.

Ilyés Ferenc, a MOL-Pick Szeged  játékosa: – A végén nagy volt a nyomás, volt egy pár eladott labda fontos pillanatban, és ez döntőnek bizonyult. Az utolsó támadást gyakoroltuk, de a passz nem sikerült, amit nagyon sajnálok. Egy jó csapat ellen játszottunk jó meccset, ez a folytatásra még sokat érhet. Úgy gondolom, hogy a Kiel ellen több esélyünk lesz, mint egy éve.

 

 

 

Közzétéve: 2016.03.06.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR