A szurkolók kérdeztek - Szögi Nándor válaszolt!

Vissza
A szurkolók kérdeztek - Szögi Nándor válaszolt!

Két hete a MOL-Pick Szeged szurkolói Juan Carlos Pastor vezetőedzőtől kérdezhettek. Akkor jeleztük, hogy Szögi Nándornak, a csapat operatív igazgatójának is feltehetnek majd kérdések. A szurkolók eljuttatták hozzánk a kérdéseket, sportvezetőnk pedig válas

– Az új csarnok előkészülete milyen állapotban, fázisban van jelenleg, a bejelentésre mikor számíthatunk?

– Csak annyit tudok mondani, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség Elnöke, dr. Kocsis Máté úr által bejelentett Szegedre tervezett új csarnok tervezése megtörtént, már el is továbbítottuk az MKSZ felé ezt dokumentumot, reméljük, hogy az ügyben a közeljövőben megszületik a kormány döntése.

– Ebben az évben a Szegednek kellene megrendeznie a Szuperkupát, ezzel kapcsolatban vannak-e már konkrét tervek, mivel készülünk rá?

– Amikor kitalálták a Szuperkupát, akkor mi úgy terveztük, hogy egy csarnokavató esemény lesz a szegedi rendezvény 2016 nyarán. Tekintettel arra, hogy egyelőre nem tudjuk a tervezett új aréna átadási időpontját, hamarosan egyeztetni fogunk a Magyar Kézilabda Szövetséggel ez ügyben.

– Hogyan képzelik el a nézőszám növelését, főleg a szakmai kihívást nem jelentő meccseken? Nem igazán pozitív képet sugall a majdnem üres lelátó a TV közvetítés alatt (persze nem a BL-re gondolunk). Az infrastruktúra adott, és a rendszeresen kilátogató szurkolók kompenzálása (pl. 90% fölött meccslátogatottság), ami lehet ajándéktárgy vagy kedvezményes bérlet, a következő szezonra segítene a problémán. Tervezik-e családi bérlet-, jegy bevezetését, akár speciális generációs bérletet (nagyszülő, szülő, gyerek)?

– Mi is sokat foglalkozunk ezzel a témával. Okosabbak akkor leszünk, ha tisztázódik a magyar bajnokság új lebonyolítási rendje, és az, hogy a következő szezonban is hasonló lesz-e a BL-menetrend? Tisztában vagyunk vele, hogy a magyar bajnokikat jobb lenne több néző előtt rendezni, de ameddig minden képlékeny és nem tervezhető, addig nem tudunk új információval szolgálni. Szeretnénk változtatni, és még több nézőt a MOL-Pick-meccsre csábítani.

– Van-e lehetőség a vendégszektor áthelyezésére? Mondjuk a D szektor jobb teteje (jegymesteres jegytükör alapján) lenne, főleg a kevés vendégszurkolós meccseken?

– Nincs rá lehetőség, mert 10 százalékot mindig biztosítani kell a vendégdrukkerek számára lehetőségekhez képest minél jobban elkülönítve a hazai szurkolóktól. Mivel a mozgatásukat is meg kell oldanunk, így nem lehet őket máshová ültetni, a mostani helyükön kell, hogy maradjanak.

Lehetőség van-e, támogatnák-e a „holt” időszakokban azt, hogy a csapat és a szurkolótábor közelebb kerüljön egymáshoz, és itt rendezvényekre, játékokra, összejövetelekre gondolunk.

– Úgy gondolom, hogy ebben is sokat léptünk előre! Az elmúlt nyáron rendeztük meg az I. Pickniket, majd divatbemutatóval összekötött buszbemutatót szerveztünk a Széchenyi térre. Nem véletlenül fogadjuk el mindig a Kanizsa-kupára való meghívást, hiszen itt is több száz szegedi szurkoló biztatja a csapatot, és itt a három napos rendezvény alatt lehetősége van mindenkinek a csapattal találkozni, a játékosokkal beszélgetni. Arra is törekszünk, hogy nyáron és télen is itthon játszunk edzőmeccset. Decembert úgy zártuk le, hogy közös fotót készítettünk a szurkolóinkkal az utolsó hazai meccsünk után. Természetesen próbálunk minél több olyan rendezvényen megjelenni, szerepelni, ami a Klub, a Csapat népszerűsítéséről szól!

– A tulajdonos és a főszponzorok fogalmaztak-e meg konkrét elvárásokat a csapattal kapcsolatban?

– Az elvárás az, hogy a Bajnokok Ligájában stabilan a legjobb nyolc között szerepeljen a MOL-Pick Szeged. A közeljövőben szeretnénk még közelebb kerülni, esetleg megcélozni a legjobb négy közé jutást. Itthon egyet kellene lépni, de az komoly lépés lenne: a bajnokságban vagy a kupában megelőzni legnagyobb riválisunkat, a Veszprémet.

– Tervezik-e a relikviák komolyabb bővítését, illetve az elérhetőségük megkönnyítését?

– Szeretnénk ebben is előrelépni. Volt egy beszélgetésünk a szurkolóinkkal, ott is hosszasan diskuráltunk erről. Várjuk majd a javaslatokat, hogy mire lenne igény, mit szeretnének a szegedi fanok? A webshop fejlesztése folyamatos, egyre többen rendelnek tőlünk, kiválóan működik a futárszolgálattal való közös munkánk, és mindig jelennek meg új termékek. A meccsek előtt a sportcsarnokban is árulunk relikviákat, persze, lehet még fejlődnünk, de ez a célunk!

- Lejegyezte: Süli Róbert -

 

Közzétéve: 2016.02.26.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR