A forduló rangadója! Csak előre (1. rész)

Vissza
A forduló rangadója! Csak előre (1. rész)

Vasárnap 17.30-kor a VELUX EHF Bajnokok Ligája B csoportjában, a 13. fordulóban az újszegedi sportcsarnokban fogadjuk a macedón Vardar Szkopje együttesét. Az EHF a forduló rangadójának – a hét meccse – nevezte el a találkozót.

Az izgalmakat ennél jobban talán már nem is lehet fokozni. Két meccs, két forduló van hátra a csoportküzdelemből, és a B csoportban még bármi előfordulhat. Megy a matek, megy a számolgatás, de mi, szegedi szurkolók egy dologra koncentrálunk: a vasárnapi, Vardar Szkopje elleni BL-szuperderbire. 

Vérbeli rangadó következik, az EHF a hét meccsének titulálta a szegedi összecsapást. Jön hozzánk Tom Ó Brannagáin, élőben, a helyszínről közvetít, a tőle megszokott nem mindennapi lendülettel.

A lendület számunkra is fontos. Szerencsére az Orosháza elleni idegenbeli meccset (39–26) könnyedén nyertük, mindenki tudott pihenni, senki sem sérült meg.
Szerdán az Anna fürdő vendégei voltunk, ezen a napon a regeneráció játszotta a főszerepet.

Csütörtökön már két foglalkozás szerepel a programban, pénteken és szombaton is edzünk majd.

A Vardart jól ismerjük, a BL-ben eddig háromszor játszottunk velük, egyszer nyertünk (25–18), egyszer döntetlent értünk el (24–24), és egyszer kikaptunk – tavaly ősszel – 27–23-ra.

A két csapat igazán ismeri egymást, hiszen 2014-ben és 2015-ben is a magyarkanizsai nyári torna döntőjében találkozott egymással. Itt a párharc 1–1-re áll.

Ez lesz a 135. BL-meccsünk, egy biztos, hogy a szurkolóink támogatására most még nagyobb szükség lesz. A macedón bajnok is győzelemre hajt, hiszen a csoportban jelenleg egy ponttal mögöttünk az ötödik helyen áll. Számunkra éppen ezért lenne fontos a győzelem, mert akkor az utolsó forduló eredményétől függetlenül a Vardart már biztosan megelőzhetnénk.

De ne nézzünk tovább, figyeljünk a vasárnapra. Ellenfelünk igazán nemzetközi csapat, orosz, spanyol, horvát, szerb, szlovén légiósok erősítik a sorait. Az is biztos, hogy Szergej Gorbok különleges érzésekkel lép majd pályára, a Vardar orosz légiósa a nyártól a MOL-Pick Szeged csapatába igazol majd.

Sterbik Árpád sohasem védett Szegeden, azonban a vajdasági Ada szülötte nagy tiszteletnek örvend a Tisza-parti szurkolók körében. A világklasszis kapus mindig nagy tapsot kap, így minden bizonnyal most is nagy ünneplésben részesül.

Csütörtökön és pénteken 15 órától az újszegedi sportcsarnokban is lesz jegyárusítás, a pénztár 18.30-ig lesz nyitva.

A vasárnapi meccsünket a Sport1 TV élőben közvetíti.

Gyerünk Kékek! Csak előre!

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2016.02.24.

TOVÁBBI HÍREK

2023
06/01
Pénteken 16.45-kor nyílnak meg a PICK Aréna kapui

Pénteken 18.15-kor a K&H férfi kézilabda liga döntőjének az első meccsén a Telekom Veszprém együttesét fogadjuk a PICK Arénában. Fontos szurkolói információk.

2023
05/31
Bombac: Ezekért a meccsekért élek!

Élet-halál meccsre készül a Veszprém elleni bajnoki döntő első, pénteki felvonásán Dean Bombac, csapatunk irányítója. A szlovén játékossal az esélyekről, Juan Carlos Pastor vezetőedzőről, a szurkolókról és az immár rövid hajáról is beszélgettünk. Interjú.

AZ ÖSSZES HÍR