Barcelona! A címvédő ellen játszunk (1 rész)

Vissza
Barcelona! A címvédő ellen játszunk (1 rész)

Vasárnap 17 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligája B csoportjában, a 12. fordulóban a Barcelona Lassa otthonában lépünk pályára. Csapatunk már péntek este útra kel, éjszaka érkezik meg a katalán városba.

Egy biztos, hogy péntek este a Budapestről Barcelonába tartó repülőgépen annyi szegedi lesz, mint előtte talán még sohasem. A csapat mellett egy népes szegedi szurkolótábor is ekkor utazik a vasárnapi meccshelyszínre, a csoport rangadójára. 

Jó hír, hogy minden esély meg van arra, hogy a legerősebb kerettel vegyük fel a küzdelmet, és Balogh Zsolt is játékra jelentkezzen. Szerencsére Jonas Källman sérülése sem volt komoly, inkább a keddi ceglédi meccsen (37–27-re nyertünk) pihentette őt Juan Carlos Pastor vezetőedző.

Pénteken 20 órakor indul a gép a Liszt Ferenc reptérről, amely 22.30-kor landol Barcelonában.

Másnap délelőtt a csapat megnézi a Barcelona múzeúmát, majd a Futballárium meghívását élvezik a játékosok. Délután pihenő, este pedig már tréning szerepel a promgramban.

A Barcelona nem ismeretlen számunkra, már az 1977–78-as szezonban találkoztunk velük, ekkor a KEK-ben csatázott egymással a két csapat, és sikerült a spanyol együttest elbúcsúztatnunk.

A BL-ben eddig 11-szer találkoztunk, ennél többször még nem játszottunk egyetlen csapattal sem, mint a Barça. Két győzelem és kilenc vereség a mérlegünk ellenük. Az ősszel hazai pályán 30–28-ra kaptunk ki. Ez lesz a 134. fellépésünk a Bajnokok Ligájában, a nyolcadik meccsünk (5 a BL-ben, 2 a KEK-ben) Barcelonában.

A vasárnapi mérkőzést a Sport 1 TV élőben közvetíti, a delmagyar.hu Útinapló formájában számol be, a Rádió 88 pedig interjúkkal, friss hírekkel jelentkezik a helyszínről.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2016.02.17.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR