Gyerünk Kékek! Csak előre!

Vissza
Gyerünk Kékek! Csak előre!

Vasárnap 17 órakor a férfi kézilabda Velux EHF Bajnokok Ligájában, a B csoport 11. fordulójában a MOL- Pick Szeged a dán KIF Kolding Kobenhavn együttesét fogadja.

– A szurkolók fontos részei a klubnak. Ők is sokat segítenek abban, hogy fejlődünk, haladjunk előre. Amikor tele van a csarnok, akkor mindig másképp játszunk. Az ellenfelek is mindig megemlítik azt a hangulatot, azt az atmoszférát, amit a szurkolóink teremtenek. Most is nagy segítséget kaphatunk tőlük, mert közösen, együtt kiharcolhatjuk a győzelmet - nyilatkozta Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged mestere.

Igen, fontos meccs következik számunkra vasárnap 17 órakor az újszegedi sportcsarnokban, érkezik a dán KIF Kolding Kobenhavn, amely 2 ponttal sereghajtó a B csoportban. Mi továbbra is a negyedik helyen állunk, ha lehet fokozni az izgalmakat, akkor most már még nagyobb lett, hiszen a svéd Kristianstad 35-35-ös döntetlent játszott a Kielce ellen otthon - időntúli hetest rontott a Kielce -, míg a Löwen 28-27-re legyőzte a tartalékos Vardart. 

Minden meccs fontos, a Kolding elleni pedig különösen, hiszen egy esetleges győzelemmel 3 ponttal meglépnénk a macedón Vardar előtt, és továbbra is nagy harcban lennénk a Löwennel a 3. hely megszerzéséért. Matekozni viszont nem szabad, ezt Pastor mester is kiemelte, erre jó példa volt a lengyelországi Európa-bajnokság, ahol csak az utolsó fordulóban lehetett számolgatni.

Készülünk, edzünk, pénteken már a BL-pályán tréningezünk, és szombaton is lesz edzésünk. Mi két magyar bajnokit játszottunk 2016-ban, nyertünk a Vác és Balmazújváros ellen, a lényeg, hogy mindenki egészséges maradt, így a könyöksérülése után egyre jobb állapotban lévő Balogh Zsolt kivételével teljes a keretünk.

Carlos Ortega is győzelemmel mutatkozott be új állomáshelyén. Az egykori veszprémi mester tavaly decemberben kötött 3,5 éves szerződést a dánokkal, és költözött a családjával Koppenhágába. Popál Balázs, csapatunk nagy szurkolója évek óta Aalborgban tanul az egyetemen, így őt kértük meg arra, hogy számoljon be arról, hogy mit írnak a Koldingról a dán portálok.

- A félidőben még a 13. helyen álló Skive vezetett, végül 20-16-ra nyert a Kolding. A szurkolók örültek a sikernek, a 20 lőtt gólnak viszont nem annyira, keveselték, de nagyon bíznak Ortegában. A spanyol mestertől sokat várnak, ő pedig az elmúlt időszakban főként a védekezés javítására helyezte a fő hangsúlyt. Spellerberg 8 gólt szerzett, ő volt a meccs legeredményesebb játékosa. A hispán tréner kiemelte, hogy az ő és a klub filozófiája közel áll egymáshoz, ezért is vállalta el a munkát - mesélt a Koldingról Popál Balázs. 

Idegenben, Koppenhágában 27-22-re nyertünk. Nagyszerű játékkal rukkoltunk elő, amire most is nagy szükség lesz. Minden kezdet nehéz, hosszú szünet után játszunk az európai topsorozatban, így a szurkolóink segítségére, biztatására is nagy szükség lesz.

A meccs előtt klubunk köszönti a közelmúltban 50. születésnapját ünneplő Cattanit, akinek az ajándékot Balogh Zsolt adja majd át. Pályára szólítjuk majd a MOL-Pick meghívására Szegedre érkező Fero Sulcot, aki a családjával együtt szurkol majd nekünk.

Bizony kezdődik a BL, ezt várta mindenki! "Mindenki!" - ahogy néhai szurkolónk, Keszi bácsi ordította a meccsen.

Pénteken 15 órától 18.30-ig lehet elővételben az újszegedi sportcsarnokban belépőt vásárolni, vasárnap 15 órakor nyit a pénztár.

A meccset a Sport 1 TV élőben adja, a delmagyar.hu szöveges online tudósítással jelentkezik!

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2016.02.12.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR