Az év első BL-meccse, jön a Kolding

Vissza
Az év első BL-meccse, jön a Kolding

Vasárnap 17 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligájában, a B csoport 11. fordulójában a dán KIF Kolding Kobenhavn együttesét fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban. Ez lesz a 133. BL-meccsünk az európai elitsorozatban.

Amit mindenki vár igazán: edző, játékos, szurkoló, vasárnap újból BL-meccset játszik a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, 2016-ban folytatódik a csoportküzdelem. Csapatunk eddig 10 meccset vívott a B csoportban, a negyedik, továbbjutó helyen áll – az már biztos, hogy a legjobb 16 között vagyunk –, hatszor nyertünk, egyszer döntetlent játszottunk, háromszor pedig vereséget szenvedtünk a csoportban.

Az év első Bajnokok Ligája ellenfele a dán KIF Kolding Kobenhavn együttese lesz az újszegedi sportcsarnokban. Idegenben magabiztos, 27–22-es győzelmet arattunk, egy percig sem forgott veszélyben a győzelmünk.

Az európai topligában nincs könnyű meccs, így most is kemény 60 percre számíthatunk, nem szabad azt hinnie senkinek sem, hogy a csoport sereghajtója, a 2 pontos Kolding könnyen adja majd meg magát.

A győzelem megszerzésre fontos. Szerencsére mindenki egészséges, így a legerősebb kerettel készülünk a meccsre, amely a 133. BL-találkozónk lesz.
A dánok a téli időszakban edzőt váltottak, és az a Carlos Ortega lett a mesterük, aki az ősszel még a legnagyobb riválisunk, a Veszprém trénere volt. Így az biztos, hogy a spanyol szakember még jobban fel tudja készíteni a csapatát, hiszen a MOL-Pick igazán ismerős számára, sokat tud rólunk. Az is igaz, hogy csak január 1-jén állt munkába Dániában, mert előtte a Japán válogatottal az Ázsia-kupán szerepelt – 3. helyen végeztek, vb-indulók.

A dánok szombat délelőtt érkeznek meg Magyarországra, kétszer is edzenek majd, még vasárnap délelőtt is tart foglalkozást Ortega.

A MOL-Pick Szeged szerdán az Anna fürdőben vesz részt regeneráló edzésen, csütörtökön már két foglalkozást tart Juan Carlos Pastor.

Csütörtökön és pénteken 15 órától 18.30-ig az újszegedi sportcsarnok jegypénztárában lehet majd belépőt vásárolni, a jegy 4990 forintba kerül.

A vasárnapi meccsre klubunk meghívta a MOL-Pick Szeged legeredményesebb BL-gólvágóját, Fero Sulcot, akit a meccs előtt a pályán köszöntünk.

A vasárnapi BL-meccset a Sport 1 TV élőben közvetíti, a delmagyar.hu szöveges online tudósítással jelentkezik, míg a csapat Facebook- és Twitter-oldala részeredményekkel jelentkezik, a csapat hivatalos Instagram-oldalán pedig egyedik fotókkal találkozhatnak a szurkolók.

Még néhány nap, és jön a várva várt a meccs, amit már minden MOL-Pick Szeged-szurkoló nagyon vár!

Gyerünk, Kékek! Csak előre!

Közzétéve: 2016.02.10.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR