Ilyés Feri nagyon szorít a magyar válogatottnak

Vissza
Ilyés Feri nagyon szorít a magyar válogatottnak

Szombaton 18 órakor – élő: M4 tévé – megkezdi szereplését a lengyelországi férfi kézilabda-Eb-n a magyar válogatott. A MOL-Pick Szeged játékosa, Ilyés Ferenc itthon követi az eseményeket, és nagyon szorít a csapatnak.

A MOL-Pick foghíjas kerete hétfőn kezdte a felkészülést. Jövő héten pénteken 16.30-kor a román Resica ellen már edzőmeccset játszik a csapat.

– Még a szabadság alatt becsípődött a lapockám. Szerdán délelőtt nem volt gond, az esti edzésen azonban újból fájt, így kezelésekre járok. Bízom benne, hogy kisebb pihenő után a jövő héten már a társakkal készülhetek.

Igazi tél tombol Lengyelországban, a férfi kézilabda-Európa- bajnokság helyszínén. Havas tájra ébredt a magyar válogatott (Zubai Szabolcs és Ancsin Gábor tagja a keretnek a MOL-Pick Szeged csapatából) Gdanskban, majd péntek délelőtt a tengerparton sétált egyet. Szombaton este azonban kezdődik az Eb, 18 órakor Montenegró lesz az ellenfelünk. Egy győztes rajt sokat lendíthet a mieinken. Ilyés Ferenc nem került be Talant Dujsebajev csapatába, az olimpiai negyedik játékos kimaradt a keretből.

– Előfordult már ilyen, hiszen sérülés miatt maradtam már ki a csapatból, most csak a bő keretig jutottam. Elfogadtam a döntést, a kapitány így határozott.

Montenegró, Oroszország és Dánia a magyar együttes ellenfelei a csoportban. A cél, hogy a válogatott ott legyen Rióban, a nyári olimpián.

– Fokozatosan lendülhet játékba a csapat. Képesnek tartom a fiúkat, hogy sikerüljön olimpiai kvótás pozícióban végezniük.

Jó hír a kézilabdabarátoknak, hogy a Délmagyarország és a Hungi Eb-szurkolói klubot szervez, így a szombat esti meccset a Stefánián közösen izgulhatják végig.

Közzétéve: 2016.01.15.

TOVÁBBI HÍREK

2023
06/02
Megnyertük a döntő első meccsét

Parádés hangulatban, magabiztos, 31-25-ös győzelmet arattunk a Telekom Veszprém ellen a K&H férfi kézilabda liga döntőjének első mérkőzésén. Folytatás hétfőn 18.30-kor idegenben.

2023
06/01
Pénteken 16.45-kor nyílnak meg a PICK Aréna kapui

Pénteken 18.15-kor a K&H férfi kézilabda liga döntőjének az első meccsén a Telekom Veszprém együttesét fogadjuk a PICK Arénában. Fontos szurkolói információk.

AZ ÖSSZES HÍR