Csak Előre! (8. rész) - Pastor interjú

Vissza
Csak Előre! (8. rész) - Pastor interjú

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata október 26-án (szombat) 16 órakor játssza a bajnokság csúcsrangadóját, ekkor fogadja a nagy rivális MKB-MVM Veszprém együttesét.

Látványos felvezetés!

A Pick Szeged játékosain kívül a klub is nagyon készül a meccsre. A találkozó előtt egy hatalmas LED-falon a Szeged VTV jóvoltából régi Pick–Veszprém meccseket láthatnak a szurkolók, így az sem unatkozik majd, aki időben érkezik és foglalja el a helyét.

Közvetlenül a bemutatás előtt a zákányszéki Zabosfa és a Szeged Néptáncegyüttes látványos, pörgős műsorral hangolja a nézőket. A táncosok hetek óta készülnek a nagy eseményre, olyan ütemet adnak majd, ami biztos, hogy lázba hozza a szegedi híveket. Ezután kezdődik a show, amelyben lesz meglepetés is.

A szegedi kézilabdások egy lézerrel ellátott füstkapuból futnak majd be. Az ajándékok sem maradnak el, a Délmagyarország napilap 1800 újságot oszt ki, míg a Pick Szeged Zrt. tapsrudakat helyez el minden széken. A sportcsarnok kapuját 14 órakor nyitják meg.  

És akkor a mesterünkkel, Juan Carlos Pastorral készített beszélgetés, amelyben találhatóak drukkerek által feltett kérdések is:

– 32 éve számít rangadónak a Szeged–Veszprém csata. Tudta, hogy ilyen nagy múltra tekint vissza ez a párharc?

– Tisztában vagyok vele, azzal, hogy a csapatnak, a szurkolóknak és a városnak mit jelent ez a rangadó. Olyan, mint hazámban egykor a Barcelona–Ciudad Real vagy éppen a Valladolid–León párharc.

– A meccs lázában ég már?

– Megmondom őszintén, hogy nagyon várom már a találkozót, viszket a kezem. Másfél éve nem játszottam ilyen hangulatú meccset, hiszen Valladolidban az utolsó időszakban már nem volt erős csapatunk, gondokkal küszködtünk. Látom a játékosokon is, hogy mennyire várják a derbit, tudják ők is, hogy micsoda meccsre van kilátás. Én azért azt szeretném, hogy ne ez legyen számunkra az év meccse, mert még lesz feladatunk bőven.

– Feltérképezte a Veszprémet, van gyenge pontja a bajnoki címvédőnek?

– Minden csapatnak van, de nem biztos, hogy az vezet eredményre, hanem az, hogy éppen az erősségüket próbáljuk meg gyengíteni, akár támadásban, akár védekezésben. Tapasztalt, remek játékosok alkotják az ellenfelünk keretét. Fontos lesz a kezdés, hiszen a Veszprém az első 15 percben erősen kezd, olyan különbséggel vezet, hogy az eddigi az ellenfelei jóformán feladták a meccset. Az az eredményeken is látszik, hogy Európában a lengyel Kielcén kívül csak a Veszprém veretlen eddig a szezonban. A lényeg, hogy 60 percen keresztül koncentráltan kézilabdázzunk, erre készítem fel a csapatom, amely remekül dolgozott eddig.

– A nyáron váltott, Magyarországra szerződött. Bejött eddig a számítása?

– Maximálisan! Minden úgy alakult, amire számítottam. Ismertem Szegedet, de most, hogy itt élek, tapasztaltam meg, hogy milyen csodás a város. Kiváló körülmények között dolgozhatok, jó csapattal, remek közönséggel, szép helyen.

– Fero Sulc kevesebb szerepet kap eddig, nem illik bele a játékrendszerbe?

– Szlovák játékosunk remek képességekkel rendelkezik. Neki nagy lemaradást kell behoznia, hiszen gyermeke születése miatt nem volt ott velünk a magaslati edzőtáborban, amikor az alapokat vettük át. Jelenleg előtte van Ilyés Ferenc, aki védekezni és támadni is tud. Sulc ebben kicsit hátrébb van. Az elmúlt két hétben ő is nagyon odatette magát, kiválóan, magas szinten edzett, és éppen egy ilyen rangadón jöhet el az ő ideje.

- süli róbert -

 

Közzétéve: 2013.10.24.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR