40 éve jutottuk fel - a régi kedvenceket köszöntjük

Vissza
40 éve jutottuk fel - a régi kedvenceket köszöntjük

Szombaton a MOL-Pick Szeged-Rhein-Neckar Löwen meccs előtt köszöntjük a 40 éve NB I-be feljutott Szegedi Volán csapatát. Az egykori kedvenceket ünnepelhetjük, azokat, aki megszeretették velünk a játékot, a csapatot.

1975. október 18. Ez a nap emlékezetes marad minden szegedi kézilabdabarátnak. A Szegedi Volán hazai pályán fogadta a Komlót, és a 16–16-os döntetlen azt jelentette, hogy a csapat kiharcolta az NB I-be jutást. A szegedi egyesület a jelenlegi első osztályú együttesek közül a legrégebb óta szerepel a legjobbak között.

Emlékezetes meccsen lett bajnok a Volán, amely a Badó – Dobó 6, Baráth 1, Tamás 2, Giricz 1, Oláh B. 6, Lesti; csere: Farkas; edző: Kővári Árpád összeállítású csapattal vette fel a küzdelmet. Az újszegedi Kisstadionban lejátszott meccsre 500 néző ment el szurkolni. Sokáig kérdéses volt a játék, mert hatalmas felhőszakadás zúdult a nyitott játéktérre.

A hajrába a vendégek vezettek, amelynek a soraiban szerepelt az egykori Pick-játékos, Herbert Gábor édesapja is. A Baranya megyeiek a hajrában 16–15-re is vezettek. Idézzük fel Bagaméry László tudósítását: „A zuhogó esőben hősiesen kitartó szurkolók eltakarták a szemüket. Zachomer egyedül törhetett kapura, lövése azonban a jobb kapufa mellett zúgott el. Négy perc volt hátra a találkozóból, amikor Baráth labdája Buvári kapusról a hálóba pattant, 16:16. Mindenki a másodperceket számolta. Óriási izgalmak közepette ért véget a találkozó.”

A Volán bajnok lett, és jutott fel az NB I-be. 40 éve kevesen gondolták, hogy a város legismertebb csapata lesz a szegedi férfi kézilabda-együttes.

Közzétéve: 2015.12.04.

TOVÁBBI HÍREK

2022
11/25
Szombaton 17 órakor nyílnak meg a PICK Aréna kapui

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a HSA-NEKA együttesét fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

2022
11/26
Tizedik győzelmünk az NB I-ben

Magabiztosan , 36-24-re nyertünk a HSA NEKA ellen hazai pályán a K&H férfi kézilabda ligában.

AZ ÖSSZES HÍR