A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Vissza
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

Még három meccsünk van hátra az alapszakaszból. Ebből kettőt idegenben vívunk, egyszer pedig hazai környezetben, a PICK Arénában lépünk pályára.

Nézzük sorrendben a meccseket. Szombaton 18 órakor az újonc, a kiesés ellen menekülő QHB Eger otthonában szerepelünk. Eddig 13 meccset játszottunk velük az NB I-ben, és mind a tizenháromszor nyertünk ellenük.

Összesen 529 gólt dobtunk nekik, ők 334-szer vették be a kapunkat. Az első meccset 2015. szeptember 12-én az újszegedi sportcsarnokban játszottunk. Az első félidőben már 17-4-re vezettünk, a végén 37-20-ra nyertünk. Jonas Källman, Thiagus Petrus és Dean Bombac 5-5 gólt szerzett a premieren, de Marko Csuruvija és Ancsin Gábor is négyszer-négyszer volt eredménye.

Az első egri bajnokin Roberto Parrondo vitte a prímet, spanyol szélsőnk 7 gólt dobott, Ancsin Gábor és Antonio Robledo négyet-négyet. Ezt a találkozót 18-10-es félidő után 32-22-re nyertük.

Az Eger ebben a szezonban került vissza az NB I-be. Az őszi szegedi meccsen az első félidő még szoros volt (16-13), azonban a második harminc percben felpörgettük a ritmust, és a végén 14 góllal, 42-28-ra nyertünk.

Egerben nagyon szeretik a kézilabdát, így minden bizonnyal telt ház fogad majd bennünket a Kemény Ferenc sportcsarnokban. Az utolsó idegenbeli meccsünkön 32-24-re nyertünk, Bodó Richárd hat góljával volt csapatunk legeredményesebb játékosa.

Sérültjeink szépen gyógyulnak, egyre jobb állapotban vannak. Az Eger elleni összecsapás után április 30-án (kedd) 18 órakor jön az alapszakasz utolsó hazai meccse. A PICK Arénában a HSA NEKA együttesét fogadjuk. Érdekesség, hogy a boglári alakulat lesz majd az ellenfelünk a tatabányai Magyar Kupa elődöntőjében, így velük rövid idő alatt kétszer is találkozunk. A meccsre ITT lehet jegyet vásárolni. 

A bajnoki döntő előtti – egyelőre még nem ismertek az időpontok a két győzelemig tartó Veszprém-Szeged párharcban – utolsó meccsünket május 4-én (szombat) 18 órakor Dabason vívjuk. Jó hír szurkolóinknak, hogy ezt a meccset klubunk Youtube-csatornáján élőben közvetítjük majd. 
 

Közzétéve: 2024.04.26.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/06
Kilenc játékosunk kapott válogatott meghívót

A hét a nemzeti válogatottakról szól. Csapatunkból kilencen kaptak meghívót hazájuk csapatába.

2024
05/04
Győzelemmel zártuk az alapszakaszt

Nem volt kérdés, magabiztos győzelemmel zártuk a K&H férfi kézilabda liga alapszakaszát. Csapatunk a Dabas otthonában 41-36-ra nyert.

AZ ÖSSZES HÍR