Győzelemmel zártuk az alapszakaszt

Vissza
Győzelemmel zártuk az alapszakaszt

Nem volt kérdés, magabiztos győzelemmel zártuk a K&H férfi kézilabda liga alapszakaszát. Csapatunk a Dabas otthonában 41-36-ra nyert.

Dabas KCOTP - Bank PICK Szeged 3641 (1724)
K&H férfi kézilabda liga, 24. forduló, Dabas, OBO Aréna, 800 néző. Vezette: Haskó, Natkai.
Dabas KC: Nagy T. – Ács, Fekete 6, Szöllősi 1, Koller 1, Bognár 6, Laurinyecz 3. Csere: Pallag, Szikora (kapusok), Török 4/2, Dobrkovic 5, Katona 2, Szeverényi 2, Kádár 5/3,  Dupsi 1. Vezetőedző: Tomori Győző.
OTP - Bank PICK Szeged: Mikler – Sostaric 8/1, Stepancic 4, Bombac 6, Gaber 2, Bodó 4, Jelinic 2. Csere: Imsgard (kapus), Molina, Bánhidi 2, Martins 2, Frimmel 1, Garciandia 3, Szilágyi 5, Fekete 1, Balogh 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Kiállítás: 2, ill. 6 perc
Hétméteres: 6/5, ill. 3/1

A pénteki edzésen meglátogatott bennünket a Szeged International Primary School diákjai, és rendhagyó tesi órán vehettek részt a fiatalok, a tréning előtt pedig közös fotó is készült a csapattal.

Első félidő

Szombaton kora este pedig a K&H férfi kézilabda liga alapszakaszának utolsó meccse várt ránk, méghozzá a Magyar Kupában a legjobb négy közé jutott Dabas KC otthonában. Sérülés miatt Borut Mackovsek, Szita Zoltán és Gleb Kalaras kimaradt, míg Nagy Martin pihenőt kapott. Ott volt a keretben ismét két akadémistánk, Fekete Gellért és Balogh Dániel.

Luka Stepancic gólja nyitotta a találkozót. A 4. percben is horvát légiósunk volt eredményes, ekkor 4-1- volt már nekünk, Stepancic találata pedig 500. szegedi gól volt a Dabas ellen az NB I-ben. Mikler Roli is remekelt, így tovább nőtt a különbség a két csapat között, a 6. percben Mario Sostaric büntetője után 1-6 állt az eredményjelzőn. Carlos Molina kapott 2 perces kiállítást, ezt pedig a hazaiak remekül használták ki, 6-4-re jöttek fel.

Dean Bombac pazar találata nyugtatta meg a 54 fős szegedi tábort, akik hangos buzdításukkal elnyomták a hazai híveket. A 13. percben Marin Jelinic értékesített magabiztosan ziccert, ekkor már a kezdősorunk minden tagja bevette az egykori játékosunk, Nagy Tibor kapuját. Bodó Richárd egész pályás gólja után először vezettünk hattal, 9-15. Jött zsinórban két gól tőlünk, még jobban megléptünk: 10-18. SuperMario neve többször is felcsendült, jobbszélsőnk parádés gólokat szerzett, így a félidőben 24-17-re vezettünk.

Második félidő

Emberhátrányban kezdtük a második félidőt, de mégis mi szereztük az első gólt, Sebastian Frimmel avatta fel Pallag Péter kapust. Tartottuk a magabiztos vezetést, a 40. percben Szilágyi Benjámin értékesítette a ziccert, 21-29. Hibáztunk támadásban, a Dabas pedig nem, így a 42. percben 30-24-re jöttek fel. Egy védés, egy jó blokk, máris visszaállt a rend, 32-24 lett a javunkra. Szilágyi Benjámin pedig könyörtelen volt, minden ziccert bedobott, a 45. percben 33-24-es vezetésünknél Tomori edző időt is kért.

Emil Imsgard is bemutatott jó pár bravúrt, majd Imanol Garciandía dupla kínai után köszönt be a hazai kapuba, 25-34. A 48. percben tíz lett „közte”, Szilágyi Benji lőtt az üres kapuba, 25-35. Az utolsó tíz percre pedig jöhetett a két akadémista, Balogh Dániel és Fekete Gellért. A hajrában sajnos mindketten biztos helyzeteket rontottak el, pedig nagyon szerették volna a csapattársak, hogy Balogh megszerezze első NB I-es gólját, ami a 60. percben egy ziccer után össze is jött. A vége 41-36 a javunkra.

Győzelemmel zártuk az alapszakaszt, ez volt a 14. sikerünk az NB I-ben a Dabas ellen, továbbra is veretlenek vagyunk velük szemben az első osztályban. 

A jövő héten csonka kerettel készülünk, hiszen válogatott hét lesz. Csapatunk legközelebb május 18-án (szombat), 15.30-kor, Tatabányán a Magyar Kupa elődöntőjében a HSA NEKA ellen lép pályára. 

Közzétéve: 2024.05.04.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/18
Megvan a győzelem! Irány a kupadöntő!

Csapatunk 39-33-ra legyőzte a HSA NEKA együttesét a tatabányai Magyar Kupa elődöntőjében, így vasárnap 18 órakor a döntőben szerepelünk.

2024
05/17
Berlin felett kék lett az ég

2014. május 18. történelmi dátum 62 éves klubunk életében. Első nemzetközi sikerünket értük el, Berlinben megnyertük az EHF-kupát.

AZ ÖSSZES HÍR