Vereséget szenvedtünk a rangadón

Vissza
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

Telekom Veszprém–OTP Bank - PICK Szeged 36–27 (16–10)
K&H férfi kézilabda liga., alapszakasz, 22. forduló. Veszprém, Veszprém Aréna, 4380 néző. Vezette: Altmár, Horváth M.
Telekom Veszprém: Corrales – Gas. Marguc 3/1, Jahja 5/2, Remii 4, Fabregas 3, Elderaa, Descat 3. Csere: M. Jensen(kapus), Ligetvári 1, Casado 2, Pesmalbek 4, Sandell 2, Koszorotov 3, Elísson 4, Végh 2. Vezetőedző: Momir Ilics.
OTP Bank - PICK Szeged: Nagy M. – Sostaric 4, Garciandía 4, Mackovsek 1, Kalaras, Jelinic 1, Bombac 2. Csere: Mikler (kapus), Martins 2, Gaber 3, Frimmel 2, Stepancic 4, Bodó 3, Szilágyi 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Hétméteres: 3/3, ill. -.
Kiállítás: 8, ill. 14 perc.

Bánhidi Bence és Szita Zoltán sérülés miatt nem került be a keretbe, így a fiatal Fekete Gellért ismét ott volt a csapatban. Mivel 14 felnőtt és két fiatal játékos nevezhető az NB I-ben, így Emil Imsgard is a lelátóról figyelte a magyar rangadót.

Első félidő

Nagy Martin kezdett a kapuban, támadásban pedig hét a hat ellen támadtunk. Három perc alatt három gólt lőtt a hazai csapat, nekünk nem sikerült a kapuba találni. Az ötödik percben Dean Bombac törte meg a gólcsendünket, majd Mario Sostaric parádés gólt szerzett, 3-2-re jöttünk fel. A 10. percben labdát szereztünk, a ziccert pedig SuperMario értékesítette, egyenlítettünk, 4-4. A 19. percben 8-5-ös hazai vezetésnél időt kértünk, de nem tudtunk újabb gólt szerezni, sőt, a Veszprém ismét betalált, 9-5. Támadásban többször is hibáztunk, így nem tudtunk közelebb kerülni. Nagy Martin több bravúrt is bemutatott, félidő hajrájában három játékosunk is kétperces kiállítást kapott, Luka Stepancic révén mégis gólt dobtunk. A támadásbeli hibák azonban megbosszulták magukat, harminc perc után hat góllal, 16-10-re vezettek a hazaiak.

Második félidő

Emberhátrányban kezdtük a második játékrészt, amit Luka Stepancic gólja nyitott. A 37. percben 20-12-nél második idejét is kikérte Kárpáti Krisztián. A 43. percben tízzel lépett meg a Veszprém, 26-16. Folyamatosan kaptuk a két perces kiállításokat, így esélyünk sem maradt közelebb kerülni. Ziccereket is rontottunk, így a hazaiak könnyű gólokat tudtak lőni. Az 54. percben 31-24-re tornáztuk fel magunkat, sikerült gyors lerohanásból a kapuba találnunk. A végén a bakonyiak ismét gólokat lőttek, így 36-27-re nyertek, vereséget szenvedtünk a magyar rangadón. 

Ez az eredmény azt jelenti, hogy a két győzelemig tartó bajnoki döntő első meccsét Veszprémben rendezik, míg a második lesz Szegeden. Ha szükséges a harmadik találkozó, az ismét a Veszprém Arénában lesz. A finálé időpontjai egyelőre nem ismertek.  

Csapatunk legközelebb április 27-én (szombat) 18 órakor az Eger otthonában lép pályára. 

 

Közzétéve: 2024.04.19.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/02
Tizenhét akadémistánk a korosztályos válogatottban

Tizenhét PICK Kézilabda Akadémia-játékos kapott meghívót különböző korosztályos magyar válogatottba.

2024
04/30
Új Aréna-rekorddal nyertünk a NEKA ellen

Utolsó hazai alapszakaszbeli meccsünkön 47-31-re nyertünk a HSE NEKA ellen. 47 az új PICK Aréna-rekord.

AZ ÖSSZES HÍR