Legyőztük a Fradit. Irány a bajnoki döntő!

Vissza
Legyőztük a Fradit. Irány a bajnoki döntő!

Magabiztos, 39-23-as győzelmet arattunk a Ferencváros ellen, ez a siker pedig azt jelenti, hogy bejutottunk a bajnoki döntőbe.

OTP Bank - PICK Szeged–Ferencváros 39–23 (19–10)
K&H férfi kézilabda liga, 15. forduló. Szeged, Pick Aréna, 2415 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy.
OTP Bank - PICK Szeged: Mikler – Sostaric 3/1, Stepancic 6, Bombac 4, Gaber 2, Mackovsek 4, Frimmel 6. Csere: Nagy M. (kapus), Molina, Jelinic 2, Martins 2, Szita 3, Garciandía 2, Szilágyi 4/3, Fekete G. 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
FTC: Borbély – Bujdosó 1, Pordán 3, Mikita J. 1, Bognár 4, Nagy B. 2/1, Csörgő 2. Csere: Kovacsics P. 2, Balogh Zs., Mészáros Márk 4/1, Debreczeni, Mészáros Máté 1, Fülöp 3, Szepesi. Vezetőedző: Pásztor István.
Hétméteres: 4/4, ill. 4/2.
Kiállítás: 2, ill. - perc

Bánhidi Bence, Bodó Richárd és Gleb Kalaras kisebb sérülés miatt kimaradt a Ferencváros elleni keretetünkből, így a PICK Kézilabda Akadémia játékosa, Fekete Gellért került be a csapatba. A második a negyedik ellen, azaz rangadó a K&H férfi kézilabda ligában.

Komoly téttel bírt a találkozó számunkra, amit teljesítettünk is, hiszen négy fordulóval az alapszakasz vége előtt ezzel a győzelemmel már kiharcoltunk a bajnoki döntőben való részvételt, így a két győzelemig tartó párharcban ismét Szeged-Veszprém csata zajlik majd aranyéremért.

Na de ne rohanjunk ennyire előre, maradjunk a szerdai bajnokinál. A bemutatáskor Balogh Zsoltot, az FTC jelenlegi játékosát hatalmas taps köszöntötte. A szegedi közönség továbbra is nagy szeretettel fogadja Zsoltit, akit névnapja alkalmából is felköszöntöttek. A 80. születésnapját ünneplő Margó néni végezte el a kezdődobást, akinek kedvenc játékosa Dean Bombac, szurkolónk nagy örömére Dekinek dobhatta a labdát. Kedves jelenettel indult a találkozó.

Az első 15 perc hozott izgalmat. Jól tartotta magát a fiatal Ferencváros, 9-8 után viszont nagyobb iramra kapcsoltunk, Mikler Roland a kapuban parádézott, így jöttek a könnyű a gólok, robogtunk a Fradi kapuja felé, a ziccereket pedig rendre értékesítettük. A távolság pedig egyre nagyobb lett a két csapat között, nem tudta a lépést tartani velünk a Fradi. Luka Stepancic bombái is ültek, így harminc perc után 19-10-re vezettünk.

A félidőben a Pick Szeged Zrt. Nagy dobás játékén Szép Szabolcs mindháromszor eltalálta a felső lécet, így mehetett a fődíjért, a 100 ezer forintért. Végül nem sikerült a félpályáról a gólvonal mögé juttatnia a labdát. Klubunk és a Pick Zrt. viszont felkérte válogatott kapusunkat, Nagy Martint, hogy vállalkozzon a kapura dobással, és ha sikeres lesz, akkor a 100 ezer forintot felajánljuk jótékonyságra, a Kiss Csillag Közhasznú Alapítványnak. Martin pedig bevágta a labdát a kapu közepébe, így a NEKA elleni (április 30., 18 óra) utolsó hazai alapszakasz meccsen átadjuk majd összeget.

Martin pedig továbbra is lendületben maradt, két hatalmas védéssel indította a második harminc percet, mi pedig nem álltunk le, nem vettünk vissza a tempóból. Ismét rengeteg labdát szereztünk, sikerült könnyű gólokkal növelni az előnyünket. Szilágyi Benjámin remekül értékesítette a heteseket, de Sebastian Frimmel is parádés szélső gólokkal vette ki részét az eredményből. A hajrában jöhetett akadémistánk, Fekete Gellért. Nem is kellett sokat várni a „Gege-gólra”, Miguel Martins varázslatos passza után talált a kapuba. A vége nagy különbségű, magabiztos, 39-23-as győzelem, amely azt jelenti, hogy idén is bajnoki döntőt játszunk.

A lefújás után zúgott a „Szép volt, fiúk!”, majd körbe ment pacsizni mindenki, Balogh Zsolti is. Ez a jelenet mindennél többet ér, hogy szurkolóink nem felejtik, hogy Zsolti mennyi de mennyi örömet szerzett a #kékek táborának. 

Csapatunk legközelebb szombaton 17 órakor a CYEB Budakalász otthonában lép pályára. A meccset élőben ITT lehet majd követni. 

Kárpáti Krisztián, az OTP Bank - PICK Szeged vezetőedzője: – Összeségében elégedettek lehetünk a mérkőzéssel, hiszen kvalifikáltuk magunkat a bajnoki döntőbe.Tudjuk, hogy az FTC nehéz időszakból jön, több sérültjük van, de nálunk is voltak hiányzók. Azt kértem a játékosaimtól, hogy vegyék komolyan a meccset. Meghatározó volt, hogy Mikler és Nagy Martin is kiválóan védett. A második félidőben próbálkoztunk egy-két olyan dologgal, amit a jövőben szeretnénk beépíteni a játékunkba.

A meccs utáni sajtótájékoztató:

Közzétéve: 2024.04.10.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/03
"Légy te is donor!" szegedi csapatok közös felhívása

Szegedi sportklubok, köztük az OTP Bank - PICK Szeged is közös figyelem felkeltő felhívást fogalmaztak meg „Légy te is donor!” néven.

2024
05/02
Tizenhét akadémistánk a korosztályos válogatottban

Tizenhét PICK Kézilabda Akadémia-játékos kapott meghívót különböző korosztályos magyar válogatottba.

AZ ÖSSZES HÍR