Bemutatjuk a Dabast

Vissza
Bemutatjuk a Dabast

A K&H liga 24. fordulójából előrehozott mérkőzésen ma 18 órakor a Dabast fogadjuk az újszegedi spotcsarnokban. A Pest megyeiekkel augusztusban játszottunk már edzőmeccset, akkor 38–22-re győztünk hazai környezetben.

Mai ellenfelünk tíz lejátszott mérkőzés után az NB I-es tabella kilencedik helyét foglalja el. Két-két győzelem és döntetlen, illetve hat vereség a mérlegük. Mindkét sikerüket idegenben érték el, Vecsésen és Cegléden, míg a Gyöngyössel hazai pályán, a Budakalásszal vendégként ikszeltek. Vereségeiket a Komló, a Tatabánya és az Eger ellen idegenben, míg a Csurgó, a Balatonfüred és a Ferencváros ellen hazai környezetben szenvedték el.

Legutóbb szerdán játszottak mérkőzést a dabasiak, akkor a Veszprém KKFT Felsőörs vendégeként győztek fölényesen 43–29-re és jutottak tovább a Magyar Kupa 3. fordulójából.

A bajnokságban már majdnem két hónapja nem győzött a Dabas, utoljára Cegléden sikerült szeptember 28-án (24–31), míg pontot Budakalászon október 13-án (23–23) szereztek Tomori Győző tanítványai.

Házi góllövőlistájukat az a Kékezovity Marinko vezeti 38 találattal, aki 2012 és 2014 között bennünket erősített. Őt követi Borsos Tamás, Zakics Bence és Szöllősi Szabolcs 31, 29, illetve 27 góllal.

A 2017-18-as szezont a bajnokság 8. helyén zárták 20 ponttal, 9 győzelemmel, 2 döntetlennel és 15 vereséggel. Ezt követően a nyáron négy játékos érkezett Dabasra, közülük hárman már a magyar felnőtt válogatottban is bemutatkoztak. A balátlövő Borsos Tamás és a kapus Pallag Péter Ceglédről, míg a beálló Szöllősi Szabolcs Tatabányáról tette át a székhelyét a Pest megyei együtteshez, az irányító Törteli Koppány pedig Vácról.

Az előző évi keretükből abbahagyta aktív sportolói pályafutását az exszegedi Bakos Dávid, aki a dabasi utánpótlás szakmai igazgatója lett. Szöllősi Olivér visszatért kölcsönből Balatonfüredre, míg a jobbszélső Pocsai Rajmund kölcsönbe került Ceglédre erre az idényre. Távozott még a japán Kei Tanaka és Korsós Ádám.

A Dabas nyári átigazolásai:

Érkezett:
Borsos Tamás (balátlövő, Ceglédi KKSE), Pallag Péter (kapus, Ceglédi KKSE), Szöllősi Szabolcs (beálló, Grundfos Tatabánya KC), Törteli Koppány (irányító, Váci KSE)
Távozott:
Duleba Norbert (visszavonult), Bakos Dávid (jobbátlövő, visszavonult), Hajdu Tamás (irányító, Ceglédi KKSE), Korsós Ádám (irányító, Szigetszentmiklósi KSK), Szöllősi Olivér (beálló, Balatonfüredi KSE), Pocsai Rajmund (jobbszélső, Ceglédi KKSE, kölcsönbe), Petr Slachta (beálló, ?), Kei Tanaka (irányító, ?)

A Dabas játékoskerete a 2018-19-es szezonra:

Kapusok: Holló Balázs, Pallag Péter, Podoba János
Jobbszélsők: Ács Tamás, Országh Ádám
Jobbátlövők: Ivan Perisics, Shinnosuke Tokuda
Irányítók: Bíró Balázs, Törteli Koppány
Beállók: Garajszki Gábor, Nebojsa Simovics, Szöllősi Szabolcs
Balátlövők: Borsos Tamás, Halász Levente, Kiss Attila, Lepsényi Sándor
Balszélsők: Kékezovity Marinko, Laurinyecz Balázs, Zakics Bence

Vezetőedző: Tomori Győző

A MOL-PICK SZEGED – Dabas mérkőzésről ma 18 órától a delmagyar.hu szöveges élő percről percre tudósítással jelentkezik, míg csapatunk közösségi oldalait (Facebook, Instagram, Twitter) friss fényképekért, videókért és részeredményekért lesz érdemes követni.

– Becsei Dávid – 

Közzétéve: 2018.11.20.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/16
Jegyértékesítés a HSA NEKA elleni meccsünkre

Április 30-án (kedd) 18 órakor utolsó hazai alapszakaszbeli meccsünket vívjuk a HSA NEKA ellen a K&H férfi kézilabda ligában. Megkezdődött a jegyértékesítés.

2024
04/15
Pénteken Veszprémben játszunk rangadót

Pénteken 20 órakor (élő: M4 Sport) a K&H férfi kézilabda ligában rangadót vívunk idegenben, a Telekom Veszprém otthonában.

AZ ÖSSZES HÍR