Könnyed győzelem a PLER otthonában

Vissza
Könnyed győzelem a PLER otthonában

Magabiztos győzelemmel hangoltunk a vasárnapi Montpellier elleni idegenbeli BL-mérkőzésre. A MOL-Pick Szeged a fővárosban, a PLER ellen nyert 17-9-es félidő után 34-23-ra nyert.

PLER-MOL-Pick Szeged 23-34 (9-17)
Férfi kézilabda NB I, alapszakasz, 16. forduló. Budapest, Lőrinci Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Nagy, Túróczy.
PLER: Tóth N. - Tóth P., Lókodi 5, Leimeter 7/4, Laurencz 1, Benmiloud 3, Radjenovics. Csere: Bohács 1, Oláh 3, Mikita, Sinkovits 2, Bordács, Farkas 1. Vezetőedző: Hutvágner István.
MOL-Pick Szeged: Sierra - Prodanovics 5, Ilyés 2, Bombac 1, Vranjes, Blazevic, Källman 2. Csere: Wyszomirski (kapus), Balogh 2/1, Ancsin 6, Robledo 2, Parrondo 2, Hegedüs 4, Mindegía 4, Csuruvija 4, Thiagus Petrus. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 4, ill. 4 perc.
Hétméteres: 5/4, ill. 1/1.

Ahogy kell, simán nyert a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a PLER otthonában, az NB I alapszakaszának 16. fordulójában. A Budapesten élő szegediek szépen megtöltötték a vendégszektort, így biztatásban sem volt hiány. Az ötödik percig volt szoros a meccs, ekkor még 3–2-re a fővárosiak vezettek, utána azonban Sierra védéseinek köszönhetően támadásban is lendületbe jött a Pastor-csapat, így a félidőben már 17–9-es MOL-Pick-vezetést mutatott az eredményjelző.

A téma innentől kezdve a vasárnapi franciaországi mérkőzés lett, hiszen eldőlt a meccs. A galloknál Simonet megsérült, hetekre kidőlt, így egy kulcsjátékosát elveszítette a szurkolók által csak „Montepitének” becézett csapat. Jó hír, hogy Zubai Szabolcs bokája rendben, így a hihetetlen akaraterővel rendelkező válogatott beállós is a csapattal tart, játszik. Teljes a keret, Thiagus Petrus is jól van, a brazil fiú is az utazó keretben lesz. Az út azért rejt izgalmat, hiszen Párizson keresztül – a repteret nem kell elhagyni – jutnak el a dél-franciaországi városba.

Visszatérve a PLER elleni meccsre: a második félidőben még nagyobb sebességre kapcsolt a Szeged, így a végén kiütötte az ellenfelét, 34–23. Jól hangolt a rendkívül fontos Bajnokok Ligája-találkozóra.

Juan Carlos Pastor: uan Carlos Pastor: - A lényeg az volt, hogy mindenki lehetőséget kapjon és készüljünk a vasárnapi védekezésre. Petrust lis tudtam próbálni, hogy mennyit bír, Balogh és Robledo sokat tudott játszani.

Közzétéve: 2015.11.25.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR