MICSODA GYŐZELEM!

Vissza
MICSODA GYŐZELEM!

Csapatunk nagyszerű győzelmet aratott Svédországban, az IFK Kristianstad otthonában. A MOL-Pick Szeged 34-32-re nyert a svéd bajnok otthonában.

IFK Kristianstad (svéd)-MOL-Pick Szeged 32-34 (19-16)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 8. forduló. Kristianstad, 4500 néző. Vezette: Krstic, Ljubic (szlovénok).
IFK Kristianstad: L. Larsson – Björnsen 3, Cederholm 2, Lindskog 1, Pettersson 1, Dzsamali 10, Tollbring 6. Csere: Simic (kapus), Hanisch 4, Lagergren 2, Eriksen 3, Jepson. Vezetőedző: Ola Lindgren.
MOL-Pick Szeged: Sierra – Prodanovics 1, Balogh 6/2, Bombac 13/6, Zubai 2, Ilyés, Källman 5. Csere: Wyszomirski (kapus), Blazevic 1, Vranjes, Robledo 5, Parrondo 1, Mindegía, Csuruvija. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: -, ill. 9/8.
Kiállítás: 8, ill. 8 perc.

– Nehéz mérkőzésre számítok, mert fiatal csapat az ellenfelünk. A svédek gyorsan futnak, ha nem passzolunk, ha nem játszunk jól, nem lesz könnyű őket megállítani – nyilatkozta szinte tökéletes magyarsággal a MOL-Pick Szeged BL-meccse előtt Niko Mindegía, a csapat irányítója.

Igaza lett, kemény meccsen tudott nyerni végül csapata a Kristianstad vendégeként 34–32-re.

Juan Carlos Pastor vezetőedző elöljáróban többször kiemelte, az ellenfél saját pályáján, telt ház, 4700 néző előtt egészen más játékerőt képvisel, ezt pedig a találkozó elején megtapasztalhatta csapata. Az iráni származású, de magyar válogatott Iman Dzsamali bekezdett, első négy lövéséből gól született, gyengén védekezett a Szeged. Jonas Källman nagy tapsot kapott honfitársaitól a bemutatásnál, ám a Pick svéd szélsője már nem volt olyan népszerű, amikor sorozatban dobálta a gólokat. Ő is 4/4-gyel rajtolt, ám ezután véletlenül fejen lőtte Larsson kapust – így lett a tapsból pfujolás a nézőtéren.

Miközben a svédek ütemes szurkolását olykor megtörte a maroknyi vendégtábor „Hajrá, Magyarország” kiáltása, 8–9-nél már a vendégek vezettek, ám mivel a védekezés továbbra sem állt össze, a félidőben 19–16-os hazai előnyt írhattunk fel.

23–19-nél már négy góllal vittek a hazaiak, amikor Dean Bombac beindult. A szlovén irányító a félidőben két gólnál járt, végül 13-ig jutott – amihez a második harminc percben hozzáért, „arannyá vált”. Így is meleg volt a hajrá, az 50. percben ugyanis előbb Blazevicet küldték le harmadik kiállítása után piros lappal, majd Källman is kétperces büntetést kapott.Itt Zubai Szabolcs villant nagyot: kettős emberhátrányban, passzív jelzésnél passzolt, de nem Robledóhoz, ahogy mindenki várta, hanem Bombachoz. Ő hetest és kiállítást harcolt ki, majd be is lőtte a büntetőt. Az utolsó percben is lehetett még izgulni, de 32–33-as állásnál a szlovén földre pattintott lövésével nyert a MOL-Pick Szeged (32–34) – nem meglepetés, hogy a szlovént választották meg a meccs legjobbjának is. A MOL-Pick fontos győzelmet aratott, nagyon fontosat!

Ola Lindgren: – A legjobbunkat próbáltuk hozni, vad kézilabdát játszani, ami az első félidőben remekül sikerült, de a 16 kapott gól számunkra is sok volt. A végére pedig 34-et kaptunk, így nagyon nehéz BL-meccset nyerni, nem is sikerült. A játékvezetők nem kedveztek nekünk ma, de ebben a ligában meg kell küzdenünk a hazai pálya előnyéért is. Egy pontot megérdemeltünk volna.

Juan Carlos Pastor: – Nagy győzelmet arattunk, méghozzá jó játékkal. Az első félidő nem sikerült jól, sok gólt kaptunk kontrákból, bőven akadtak problémáink. Lépésről lépésre építettük fel ezután a védekezésünket, ami eredményre vezetett. Gratulálok a játékosaimnak a sikerhez, de az első félidőben kapott 19 gól így is katasztrófa.

Közzétéve: 2015.11.18.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR