123. BL-meccsünk következik

Vissza
123. BL-meccsünk következik

Vasárnap 16.30-kor a VELUX EHF Bajnokok Ligájában a KS Vive Tauron Kielce csapatát fogadjuk. Az elmúlt idény BL-bronzérmese lesz az ellenfelünk. Csütörtökön és pénteken az újszegedi sportcsarnokban is lesz jegyárusítás.

Az 1996-97-es szezonban játszottunk először a BL-ben (akkor még BEK-nek hívták), idén 13. alkalommal szerepelhetünk Európa legjobb kézilabdacsapatai között. A vasárnapi lesz a 123. fellépésünk - statisztikánkban szerepel a BL-selejtező is -, ellenfelünk pedig nem lesz ismeretlen, hiszen a lengyel bajnok KS Vive Tauron Kielcével eddig négyszer találkoztunk. Az elmúlt szezonban is velük szerepeltünk egy csoportban, akkor mögöttük a második helyen jutottunk tovább. A lengyel riválisunk a 2014-2015-ös Bajnokok Ligájában bronzérmes lett, tehát résztvevője volt a kölni négyes döntőnek.

Klubunk történetében eddig 214 nemzetközi meccset játszottunk. Eddig három lengyel csapatot sodort az élet mellénk. Máris az első szezonunkban találkoztunk lengyel együttessel. Az 1977-78-as idényben - jó ég, milyen régen volt! - a Barcelona kiverése után a negyeddöntőben a Lódz volt a riválisunk. Hiába nyertünk itthon 26-22-re, idegenben 25-20-ra kikaptunk, így búcsúztunk. Egy gólon múlott a siker.

Érdekesség, hogy ezután jó néhány évnek kellett eltelnie, mire újból lengyel csapatot kaptunk ellenfélnek. A Plockról kellemes emlékeink vannak, hiszen a csoportmeccsek alatt kétszer is megvertük (26-16, 26-17) őket. Különösen az első meccset emlegetik a szegedi szurkolók, hiszen riválisunk tábora olyan szeretettel fogadta a Pick-híveket, amit utána Szegeden is viszonoztak.

A lengyel-magyar jó barát szlogen a MOL-Pick Szeged-KS Vive Tauron Kielce meccsekre is igaz. Kiváló kapcsolatot ápol a két szurkolóhad. Barátságban, hatalmas hangpárbajban zajlanak a meccsek. Jó lenne megtörni vasárnap a kielcei sorozatot, hiszen eddig négyszer találkoztunk velük, és háromszor nyertek (32-27, 37-32, otthon, 27-26 Szegeden), míg egy győzelmet (26-25 itthon) arattunk felettük. Milyen érdekes, hogy az eddig 6 BL-meccsünkön a a két csapat, a Plock és a Kielce ellen négyszer is 26 gólt dobtunk. A négyből pedig háromszor nyertünk... Talán egy 26-25-ös győzelmet most mindenki elfogadna.

Csapatunk öt győzelemmel kezdte a férfi kézilabda NB I-et, kedden este Komlón nyertünk 38-25-re. Ezek a meccsek a kötelező győzelmek kategóriába tartoztak. Azzal mindenki tisztában van, hogy a BL egy egészen más kávéház, itt jóval precízebb játékra van szükség. Juan Carlos Pastor három friss felvételt is megszerzett a Kielcéről, így a csapat alaposan feltérképezi a riválist.

A meccsünket a Sport tévé közvetíti, a Sport2-n lesz a találkozó.

Honlapunkon folyamatosan hangolunk, szerda délután egy hosszabb interjút olvashatnak majd a csapatkapitánnyal, Zubai Szabolccsal, aki a 61. Bajnokok Ligája szereplésére készül szegedi színekben.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2015.09.16.

TOVÁBBI HÍREK

2023
05/30
Habuczki Tamás: ez a kézilabda ünnepe

Péntek 18.15-kor a bajnoki döntő első mérkőzésén a PICK Arénában fogadjuk a Telekom Veszprém csapatát. Egykori játékosunkkal, Habuczki Tamással beszélgettünk.

2023
05/30
Jegyárusítás a veszprémi meccsre

Június 5-én (hétfő) 18.30-kor a K&H férfi kézilabda liga döntőjének második meccsét a Telekom Veszprém otthonában vívjuk. Jegyinformációk a meccsel kapcsolatosan.

AZ ÖSSZES HÍR