Először az Eger ellen

Vissza
Először az Eger ellen

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata szombaton 18 órakor az újonc Eger együttesét fogadja hazai környezetben. A belépő 1490 forintba kerül.

Csapatunk történetében először csapunk össze a férfi kézilabda NB I újoncával, az Eger együttesével. A Heves megyei együttes idén megnyerte az NB I/B-s bajnokság Keleti csoportját, és kiharcolta a feljutást. 

Az Eger SBS Eszterházy megszerezte története első NB I-es győzelmét is, nagy meglepetésre szerdán a Csurgót 24–22-re megverték. A szezon eddig legnagyobb meglepetését hajtotta végre Rosta István csapata, aki egykor a Pick Szeged játékosa volt.

A keretben több volt szegedi játékos is található: Szabó Péter, Bajorhegyi Ádám, Halász Máté és Vancsics János. Utóbbi két játékos, amikor ellenfélként érkezett az újszegedi sportcsarnokba, akkor mindig gólerősen játszott, ezért jó lesz rájuk odafigyelni.

A győzelem megszerzése a kötelező kategóriába tartozik, és a csapat fél szemmel már a szeptember 20-án (vasárnap) 16.30-kor (!) kezdődő Kielce elleni BL-meccsre figyel és gyakorol.

Parrondo és Prodanovics továbbra is sérült, így kérdéses a játékuk. Piotr Wyszomirski már jobban van, lengyel válogatott kapusunk minden bizonnyal betegsége után visszatérhet.

Szerdán 25-23-ra nyert a MOL-Pick Szeged a Mezőkövesd otthonában. A meccsen Ancsin Gábor 5 gólt szerzett. Kettőt átlövőből, hármat a jobbszélről. 

– Sok eladott labdánk és kihagyott ziccerünk volt, ezeket muszáj elkerülnünk, ha a BL- nyitányon meg akarjuk verni a Kielcét. Az Eger elleni meccset emiatt is komolyan kell venni, és amellett, hogy esélyesként csak a győzelem fogadható el, a játékra is oda kell figyelnünk - nyilatkozta Ancsin Gábor.

A meccsre 1490 forintba kerül a belépő, a pénztár 16 órakor nyit.

A meccsről a delmagyar.hu szöveges online tudósításban számol be, a Rádió 88 élőben jelentkezik. A VTV Szeged vasárnap 17.05-kor adja le felvételről a meccset.

- Süli Róbert - 

 

Közzétéve: 2015.09.10.

TOVÁBBI HÍREK

2022
12/02
Borítsuk kékbe az Arénát!

A Hét meccsét vívjuk december 7-én (szerda) 18.45-kor a Bajnokok Ligájában. Hazai pályán fogadjuk a lengyel Lomza Industria Kielcét. Borítsuk kékbe az Arénát!

2022
12/02
Molnár Robin: hihetetlen dolgok történtek velem

Chema Rodríquez kihirdette a jövő évi világbajnokságra készülő magyar válogatott bő keretét, amelybe bekerült a PICK Kézilabda Akadémia balszélsője, Molnár Robin is.

AZ ÖSSZES HÍR