Thiagus Petrus bemutatkozott

Vissza
Thiagus Petrus bemutatkozott

Kedd délelőtt Szegeden, a John Bull Pubban bemutatkozott a MOL-Pick Szeged új szerzeménye, a brazil Thiagus Petrus Goncalves dos Santos. A balátlövő nagy reményekkel érkezik hozzánk. A sajtó képviselőinek dr. Szűcs Ernő Péter mutatta be a légióst.

A játékost, dr. Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság elnöke mutatta be. Népes újságírói csapat jött el az eseményre. 

– Eddig 14 országból szerepeltek légiósok a csapatban, Petrus lesz a tizenötödik. Új játékosunk olyan posztra érkezik, ahol eddig deficitünk volt: komoly lövőerővel rendelkezik, emellett védekezésben is hasznos lehet - mondta róla dr. Szűcs Ernő Péter.

– tfőn érkeztem Szegedre, és bár a napom főleg lakáskereséssel telt, sétáltam is egyet a városban. Tetszett a központ, a borfesztivál, látszik, hogy van élet Szegeden – fogalmazott a MOL-Pick Szeged játékosa, Thiagus Petrus, aki egyedül költözik majd Szegedre. 

– Miért a MOL-Pick Szeged? Egy olyan csapatba szerződtem, amelyik évről évre halad előre, és jó kézilabdát játszik – biztos vagyok benne, hogy ebben én is segíthetek majd. Niko Mindegíával már játszottam együtt, örülök, hogy van egy ismerős arc is a keretben, ez segít majd a beilleszkedésben. Beszéltem is vele, mielőtt aláírtam, csak jókat mondott a csapatról és a városról – tette hozzá a válogatott játékos.

– Fontos, hogy Petrus érkezésével eggyel többen leszünk, és mivel támadásban és védekezésben is bevethető, emiatt több pihenő juthat a társaknak. Néhány éve, még játékosként pályára léphettem ellene, a szurkolók is meglátják majd, mennyire hasznos, és azt is, hogy mennyire nehéz ellene kézilabdázni. Biztos, hogy jövőre jobbak leszünk, egyrészt új játékosunk miatt, másrészt azért, mert már a harmadik évet kezdjük meg együtt, így még olajozottabb lesz a csapat – fogalmazott Marko Krivokapics másodedző, hozzátéve, már tavaly is szerették volna szerződtetni a brazil, ám akkor két-három nappal lemaradtak róla.

Az esemény végén Thiagus Petrus átvette az alaklomra elkészített MOL-Pick Szeged mezét. Légiósunk 14-es számú mezben szerepel majd a csapatban. 


Közzétéve: 2015.05.26.

TOVÁBBI HÍREK

2023
09/22
Borítsuk kékbe a PICK Arénát

Szeptember 27-én (szerda) 18.45-kor a Bajnokok Ligája 3. fordulójában a dán Aalborg csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Borítsuk kékbe a PICK Arénát!

2023
09/22
Nincs megállás, szombaton irány Veszprém

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 4. fordulójában a Fejér B.Á.L. Veszprém otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR