Ezüstérem jutott a Magyar Kupa fináléban

Vissza
Ezüstérem jutott a Magyar Kupa fináléban

Hiába tartotta sokáig jól magát a MOL-Pick Szeged együttese a pécsi Magyar Kupa-döntőben, a végén az MKB-MVM Veszprém 26-22-re nyert, így elhódította a serleget, csapatunk ezüstérmes lett.

MKB-MVM Veszprém-MOL-Pick Szeged 26-22 (12-11)
Bomba férfi kézilabda magyar kupa, döntő, Pécs, Lauber Dezső sportcsarnok, 3500 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.
MKB-MVM Veszprém: Alilovic - Marguc 5/1, Nagy L. 5, Chema Rodriquez 1, Sulic 4, Ilics 6/1, Iváncsik G. 2. Csere: Terzic, Schuch, Zeitz 1, Ruesga 1, Gulyás 1, Ugalde, Lékai.  Vezetőedző: Carlos Ortega. 
MOL-Pick Szeged: Wyszomirski - Prodanovics, Zubai 2, Källman 5, Blazevic, Ilyés 2, Bombac 3. Csere: Sierra (kapus), Balogh 5, Vranjes, Parrondo, Robledo 2, Ancsin 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Kiállítás: 6, ill. 6 perc. 
Hétméteres: 4/2, ill. 1/0. 
 
Nem sikerült, nem lett Kék az ég Pécs felett, megnyerte a Magyar Kupát az MKB-MVM Veszprém csapata. a fináléban 26-22-re nyert a MOL-Pick Szeged ellen. Csapatunk végig harcolt, azonban a címvédő a hibáinkat rendre kihasználta. Az első játékrész szoros volt, Wyszomirski jól védett, Balogh Zsolti lőtte a gólokat, így 12-11-es veszprémi vezetést mutatott az eredményjelző.
 
A második játékrészben döntő pillanatokban hibáztunk, hetest hagytunk ki, sok volt az eladott labdánk, így riválisunk meglépett. A megszerzett előnyét pedig rutinosan tartotta, így nyert, nekünk az ezüstérem jutott. 
 
A MK négyes döntő legjobb játékosának a MOL-Pick Szeged szélsőjét, Jonas Källmant választották meg.
 
Szurkolótáborunk fantasztikus volt, végig sportszerűen űzte, hajtotta fiúkat, a meccs után pedig vastapssal jutalmazta a teljesítményüket.
Köszönjük, jó volt látni, hogy kékbe öltözött két szektor is, és vereség ellenére ünnepelte a MOL-Pick Szeged csapatát!
CSAK ELŐRE! 
 
Juan Carlos Pastor: - Először is gratulálok a Veszprémnek a kupagyőzelemhez! A meccs egyik döntő momentuma volt, hogy náluk kiváló volt a kapusteljesítmény, Alilovic nyerőembernek bizonyult. Úgy látszik, Magyarországon nem nyerhetünk, nem küzdhetünk azonos feltételekkel. A különbséget túlzónak érzem, nincs ennyi a két csapat között. Nagyon sajnálom a meccset... Jó lenne megélni, hogy egyszer azonos körülmények között játszhassunk, kíváncsi lennék, hogy akkor mire lenne képes a csapatom.

Közzétéve: 2015.04.26.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR