Győzelemmel hangoltunk a Kiel elleni BL-meccsre

Vissza
Győzelemmel hangoltunk a Kiel elleni BL-meccsre

Sima, 32-27-es győzelmet aratott a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az Orosháza otthonában.

Orosházi FKSE LINAMAR-MOL-Pick Szeged 27-32 (12-16)
NB I férfi felnőtt NB I férfi rájátszás 1-6 helyért, Orosháza Városi Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Medve R., Nagy L.
Orosháza: Herjeczki - Németh L. 1, Buday 1, Szeitl, Benmiloud 1, NÉMETH G. 5, BENIS 5. Csere: MIKLÓS (kapus), Cemas 4, Knezevics 2/2, Berta, MAZICS 4, Milovics, Tárkányi 1, Stranigg 2, Varsandán 1. Vezetőedző: Vladan Jordovics. 
MOL-Pick Szeged: Wyszomirski - Parrondo 3/1, BALOGH 8/2, BOMBAC 6, Zubai 1, Ilyés 2, Vadkerti. Csere: Sierra, Pásztor (kapusok), Blazevic, Robledo 2, ANCSIN 5, Prodanovics 4/1, Vranjes 1, Hegedüs, Sztojanov. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Kiállítás: 8, ill. 8 perc.
tméteres: 2/2, ill. 6/4.

Orosházán szeretik a kézilabdát, a Békés megyei városban ünnepként élik meg, hogy a helyi kedvencek a felsőházas rájátszásba jutottak, és híres, neves csapatokat hoznak el a helyi sportcsarnokba. Egy hete a Veszprém, majd kedd este a Szeged volt az ellenfél. Ezt külön ki is emelték, hogy Európa sztárcsapatai vendégeskednek a városban. Nagy taps köszöntötte a MOL-Pick Szegedet, köztük Orosháza büszkeségét, Balogh Zsoltot, aki az első harminc percben a tőle megszokott gólerős játékkal rukkolt elő. Bombac zseniális átadásokkal hozta helyzetbe a jobb-átlövőt, aki bizony sokáig nem hibázott. Wyszomirski is bemutatott jó néhány remek védést, így a két csapat között fokozatosan nőtt a különbség. Csak azért nem lett nagyobb az első félidőben, mert hazai oldalon az egykori szegedi kapus, Miklós Gergő védett, többek között két hetest is megfogott, így 16–12-es szegedi vezetést mutatott az eredményjelző.

Jól kezdte a második 30 percet is az esélyesebb Szeged, a különbség tovább nőtt. Ezután volt egy kisebb hullámvölgy, azonban Ancsin Gábor bombái ismét visszaállították az eredeti koreográfiát, így a hajrára eldőlt a meccs. A helyi közönség mellett a szegedi publikum is éltette a kedvenceket, hiszen győzelemmel hangolt a csapat a vasárnapi ütközetre.

Balogh Zsolt a meccs után sok-sok autogramot osztott ki, az orosháziak nagy szeretettel köszöntötték. – Már többször játszottam itthon, de ilyen fogadtatásban még sohasem részesültem, ez jó érzés, jó dolog. Nem könnyű egy ilyen meccsre felpörögni, hiszen egy rangadó után voltunk, és egy rangadó előtt állunk. A lényeg a győzelem.

A MOL-Pick Szeged legközelebb vasárnap 19.15-kor a VELUX EHF Bajnokok Ligájában, a negyeddöntő első meccsén fogadja a német THW Kielt. A meccsre minden belépő gazdára talált, így ismét 3200 néző lesz a lelátón. A találkozóra a klub egy különleges sálat készít, a két csapat címere lesz rajta látható. Az értékes relikviát a meccs előtt lehet majd megvásárolni.

Juan Carlos Pastor: – A lényeg a győzelem, amely minden meccsen fontos. Voltak jó dolgaink, de akadtak hibák is, amit javítani kell. Mától a Kiel elleni csatára készülünk, csak ez jár a fejünkben.

- Süli Róbert - 


A MOL-Pick Szeged legközelebb vasárnap 19.15-kor a VELUX EHF Bajnokok Ligájában, a negyeddöntő első meccsén fogadja a THW Kielt. A meccsre minden belépő gazdára talált, így ismét 3200 néző lesz a lelátón. A meccsre a klub egy különleges sálat készít, a két csapat címere lesz rajta található. Az értékes relikviát a meccs előtt lehet majd megvásárolni. 

Közzétéve: 2015.04.08.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

AZ ÖSSZES HÍR