MOL-Pick Szeged-Kiel a BL-ben (frissítve)

Vissza
MOL-Pick Szeged-Kiel a BL-ben (frissítve)

Kedden délelőtt sorsoltak a VELUX EHF Bajnokok Ligájában, csapatunk a negyeddöntőben a THW Kiel ellen csatázik. Az első meccset Szegeden rendezik.

A Bundesliga jelenlegi éllovasát kapta ellenfélnek a MOL-Pick Szeged együttese, amely már találkozott a BL-ben a német sztáregyüttessel, a 2011-2012-es szezonban a csoportküzdelmekben. Akkor a Kiel kétszer nyert, Szegeden 38-26-ra, Kielben pedig 34-24-re.

A MOL-Pick Szeged azonban az elmúlt időszakban remekel a német csapatok ellen. Az EHF-kupa elődöntőjében a Füchse Berlint verte, majd idén a BL-nyolcaddöntőjében a Rhein-Neckar Löwen ellen kétszer is nyert, és jutott tovább a legjobb nyolc közé.

– Újabb német lecke következik, de most nem erre a feladatra, hanem a magyar bajnoki meccsekre kell koncentrálnunk. A Kiel is hasonló taktikát játszik, mint a Rhein-Neckar Löwen, így csak akkor lehet esélyünk, ha ugyanolyan fegyelmezetten, taktikusan kézilabdázunk, mint a mannheimi együttes ellen. Fontos lesz az első hazai meccs, ezen nyernünk kell. Erőltetett menet előtt állunk, de ezt tudtuk. A csapat már bizonyította, hogy képes a bravúrra, így most is erre törekszünk – nyilatkozta Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője.

– Itt már nincs könnyű ellenfél, ez Európa elitje. Újabb komoly kihívás előtt áll a csapat, de bizonyítottuk már, hogy képesek vagyunk a csodára. Most is bízom a csapatban, hiszen hatalmas erő rejtőzik benne – kommentálta a sorsolást dr. Szűcs Ernő Péter, a klubigazgatóság elnöke.

– Egyetlen csapatot szerettem volna elkerülni, az a Veszprém. Talán jobban fekszik az a stílus, amit a németek képviselnek, mint a spanyol vonal, amit a Kielce, a Barcelona és a Veszprém. Biztos, hogy komolyabban vesznek majd minket, mint azt a Löwen tette. Hatalmas dolog, hogy ideáig eljutottunk, maximálisan felkészülünk rájuk, veszítenivalónk nincs – mondta az elmúlt forduló válogatottjába beválasztott szegedi jobbátlövő, Balogh Zsolt.

Nyilatkozatok a BL-sorsolásról: 

 

Az ellenfelünk rövbid bemutatása:

A Turnverin Hassee-Winternbek Kielt 1904-ben alapították. A meccseit a Sparkassen Arénában játssza. A német bajnokságot 19-szer nyerte meg, a német kupát 9-szer hódította el. Háromszor nyert a BL-ben és az EHF-kupában.

Közzétéve: 2015.03.24.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/29
Szombaton Tatabányán játszunk rangadót

Szombaton 19 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a MOL Tatabánya otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport+ élőben közvetíti.

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

AZ ÖSSZES HÍR