Továbbjutottunk a nyolc közé!

Vissza
Továbbjutottunk a nyolc közé!

A MOL-Pick Szeged a Bajnokok Ligájában itthon is legyőzte a Rhein-Neckar Löwent, így bejutott a legjobb nyolc közé.

MOL-Pick Szeged-Rhein-Neckar Löwen (német) 31-29 (16-13)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Krstic, Ljubic (szlovénok).
MOL-Pick Szeged: Sierra - Prodanovics 1, Balogh 8, Bombac 8/3, Zubai 1, Ilyés 1, Källman 3. Csere: Wyszomirski (kapus), Blazevic, Vranjes 3, Robledo 3, Parrondo 2, Vadkerti, Ancsin 1. VezetőedzőJuan Carlos Pastor.
Rhein-Neckar Löwen: Landin - Groetzki 3, Petersson 1, Kneer 1, Guardiola 2, Larsen, Gensheimer 12/3. Csere: Myrhol 5, Schmid 2, du Rietz 1, Reinkind 2, Sigurmannsson, Ganshorn. Vezetőedző: Nikolaj Jacobsen.
Hétméteres:
 5/3, ill. 3/3.
Kiállítás: 4, ill. 6 perc.
Továbbjutott: a MOL-Pick Szeged kettős győzelemmel!

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője- Köszönet a szurkolóknak, hiszen két ilyen meccset nagyon nehéz megnyerni, de nekünk a segítségükkel sikerült. A második félidőben volt egy rossz periódusunk, két góllal vezetett a Löwen, a Schmid-Myrhol kapcsolat ellen nem tudtunk védekezni. Ezután változtattunk, visszajöttünk a meccsbe, és megnyertük. Hatalmas munkát jelentett, hogy ki tudjuk ejteni a Löwent, ez pedig egy elismerés számukra is, hiszen kiváló csapatot alkotnak. Dolgozunk tovább, nehéz meccsek várnak még ránk! 

Marko Krivokapics, a MOL-Pick Szeged másodedzője: - Bíztam a csapatban akkor, amikor Szegedre jöttem, ahogy bíztam a párharc előtt is. Arra szeretnék kérni mindenkit, hogy továbbra is bízzanak bennünk, akkor is, ha esetleg gyengébben játszunk, hiszen minden együttesnél akadnak gyengébb időszakok. Elfáradtam, de megérte!

Nikolaj Jacobsen, a Löwen edzője- Mindenekelőtt gratulálok a Szegednek a továbbjutáshoz! Az első mérkőzésen hiányzott Guardiola a védekezésünkből, most itt volt, de nem volt száz százalékos. Talán túl idegesek voltunk, elrontottunk valamit, de a két meccs alapján megérdemelten jutott tovább a Pick. Remélem, hogy ellenfelünk eljut Kölnbe, a Final Fourba! 

Dean Bombac, a MOL-Pick Szeged irányítója- Az új gólörömöm? Nem gyakoroltam, menet köben jött... Ez volt a szezonban a két legjobb meccsünk, jobban nem is lehetett volna felkészülni a párharcra, amiért köszönet jár edzőnknek, Juan Carlos Pastornak.

Gedeón Guardiola, a Löwen játékosa- Az első meccs után tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, főleg ilyen hangulatban, ilyen közönség előtt. Jól játszottunk, de ez sem volt elég. Remélem, hogy jövőre több szerencsénk lesz a BL-ben.

Közzétéve: 2015.03.22.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR