53 évesek vagyunk!

Vissza
53 évesek vagyunk!

1961. december 16-án alapították a MOL-Pick Szeged jogelődjét, a Szegedi Előrét. Ma ünnepeljük 53. születésnapunkat.

53 éves a szegedi profi kézilabdázás. 53 éve, 1961. december 16-án alapították meg a Szegedi Előrét. 53 év nagy idő. Az alapítók, Bérczy Mihály és Ludányi Márton akkor nem is gondolták, hogy egy Európa-hírű egyesület alapjait rakják le. 

Győzelem, siker: ez klubunk eddigi útja. Kék-fehér csapatunk 2014-ben is gondoskodott arról, hogy rólunk, a csapatról, a szurkolókról beszéljenek az öreg kontinensen. Az EHF-kupában Európa trónjára ültünk. Egy újabb nagy sikert értünk el, ami a dicsőségtablónk egyik legfényesebb sikere.

Berlinben ünnepeltünk, majd itthon, együtt, közösen a Dugonics téren.
53 év nagy idő! Betonpályán kezdtünk el játszani, már ekkor megtöltötték a lelkes szurkolók a Kisstadion lelátóját. Jött az új otthon, a régi spori, ami már katlanként „üzemelt”, minden ellenfél tudta, hogy Szeged egy igazi kézilabdaváros. A megújult új otthonban sem változott a helyzet, csak annyit, hogy még több szurkolónk lett a lelátón. Az 53 év alatt nyertünk két bajnoki aranyat, hatszor lettünk Magyar Kupa-győztesek, idén elhódítottuk az EHF-kupát. Játszottunk 116 meccset a Bajnokok Ligájában, közel 30 európai országban ismerték meg a csapat nevét. Számtalan válogatott játékos szerepelt a szegedi együttesben.

Ha visszagondolunk az eltelt 53 évre, akkor büszkén mondhatjuk el bárkinek a világon: a mi csapatunk, a MOL-Pick Szeged egy komoly múlttal és eredménnyel rendelkező nagy csapat!

Aki a szegedi kézilabdacsaládba tartozik, az ma ünnepel, mert ez a szegedi férfi kézilabda szülinapja! Így mindenkinek: boldog szülinapot!

Tisztelettel

dr. Szűcs Ernő Péter
a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság elnöke

Közzétéve: 2014.12.16.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR