Irány Aalborg! Vasárnap újabb BL-meccs következik

Vissza
Irány Aalborg! Vasárnap újabb BL-meccs következik

Vasárnap 16.50-kor a VELUX EHF Bajnokok Ligája D csoportjában, a 3. fordulóban a dániai Aalborgban lépünk pályára. A MOL-Pick Szeged már péntek délután útra kel.

– Én örülök annak, hogy már pénteken elmegyünk, mert így lesz egy napunk a regenerációra. Ellenfelünk, az Aalborg remek csapat, otthon mindenkire veszélyes. Eddig elég kiszámíthatatlanul szerepel a bajnokságban és a BL-ben is, képes bárkit megverni és képes bárkitől kikapni. Nyerni megyünk Dániába, tisztában vagyunk azzal, hogy idegenben kell egy bravúr, hogy kiharcoljuk a továbbjutást – nyilatkozta Zubai Szabolcs, a MOL-Pick Szeged válogatott játékosa.

A MOL-Pick Szeged péntek délelőtt még edzett, majd 14.45-kor útra kel Dániába. Várhatóan 23.30-ra érkezik meg a társaság Aalborgba.

Ismerős az ellenfél, hiszen eddig kétszer mérkőztünk velük a BL-ben. Itthon nyertünk (37–28), idegenben kikaptunk (34–30). Főként azért, mert egykori játékosunk – ekkor a dánoknál szerepelt – Jonas Larholm jól és eredményesen játszott (11 gólt dobott nekünk).

A dánok nyertek (26–21) a francia Dunkerque otthonában, majd otthon döntetlent (23–23) játszottak azzal a svájci Schaffhausennel, amely csütörtök este 25–23-ra nyert hazai pályán a francia Dunkerque ellen. Eddig a D csoportban hihetetlen eredmények születtek, már most bátran kijelenthető, hogy hihetetlen körbeverés lesz a hatos csoportban.

A MOL-Pick Szeged drukkerei reménykednek abban, hogy ez velünk nem történik meg, és a kielcei vereség után folytatja a pontgyűjtést a csapat.
Eddig három dán alakulattal találkoztunk a BL-ben. A Svenborg ellen az újszegedi sportcsarnokban emlékezetes meccsen, Krivokapics Milorad utolsó pillanatokban szerzett góljával 34–33-ra nyertünk, idegenben 28–25-re kikaptunk. Az Aalborg elleni meccseket már említettük. A Koppenhága ellen kétszer kikaptunk (34–31 itthon, 36–26 idegenben). A vikingek elleni mérlegünk: 6 meccs, 2 győzelem, 4 vereség, 183 dobott gól, 193 kapott gól.

Ez lesz a 111. VELUX EHF Bajnokok Ligája találkozónk. 45 győzelem, 8 döntetlen, 57 vereség a mérleg. 2972 dobott gól, 3041 kapott gól a statisztika. Ha az aalborgi fellépésen sikerül 28 gólt dobnunk, akkor megszületik a csapat 3000. (!) gólja az európai topsorozatban.

A meccset a Digi Sport 1 élőben közvetíti, a delmagyar.hu szöveges online tudósításban számol be. A delmagyar.hu Útinapló formájában jelentkezik a dániai túráról, a csapat Facebook oldala fotókkal és videókkal számol be.


Szegeden ismét közösen tudnak a kézilabda fanatikusai szurkolni. A Dóm téren található Vitrin kávézóban lesz szurkolói klub. A meccset a Tisza-parti együttes világbajnok spanyol játékosával, Antinio García Robledóval nézhetik meg. A Vitrin is készül: minden második korsó sör után a harmadikra vendégei lesznek a szurkolók. A szervezők bíznak abban, hogy népes drukkercsapat jön össze, és sikerül Szegeden is kiszurkolni a MOL-Pick aalborgi győzelmét!

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2014.10.10.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR