Hat év után újból Komlón

Vissza
Hat év után újból Komlón

Kedden 19 órakor a férfi kézilabda NB I 2. fordulójában Komlón lép pályára a MOL-Pick Szeged csapata. A találkozót a Duna tévé élőben közvetíti.

Utoljára 2008. december 13-án, az újszegedi sportcsarnokban találkozott egymással a két csapat, a MOL-Pick Szeged és Sport36-Komló együttese a férfi kézilabda NB I-ben. Akkor 35–23-ra nyertünk. Előtte október 7-én idegenben, a komlói csarnokban jóval szorosabb meccset vívtunk, hiszen 25–22-re győztünk.

A Komló idén került vissza a legjobbak közé. Immár 15. idényét kezdi az első osztályban. Legelőször az 1990–1991-es idényben játszott az NB I-ben. Legjobb helyezését az 1993–94-es bajnokságban érte el a Bányász, akkor negyedik lett. Hosszú éveken keresztül a magyar férfi kézilabda egyik meghatározó bázisa volt, és leginkább az élmezőnyben végzett.

A Komló a Veszprém II. mögött a második helyen zárt az elmúlt idényben az NB I/B-ben. A Veszprém 48 pontot gyűjtött, míg a Baranya megyeiek 43-at. Mivel egy klubnak két csapata nem lehet az első osztályban, így jutott fel a Komló, amely 26 meccsen 21 győzelmet, 1 döntetlent és 4 vereséget könyvelhetett el.

Az első fordulóban a Csurgói KK otthonában kezdtek, és 30–22-es vereséget szenvedtek. A Komló legeredményesebb játékosa Péter Szabó Dávid volt, aki hatszor – mindent büntetőből – vette be a CSKK kapuját. A keretben találhatunk egy volt szegedit, Kun Attila – a Pick Szeged II-ben szerepelt tavaly – a nyáron igazolt Komlóra.

A MOL-Pick Szegedben Jonas Källman és Niko Mindegía sérülés miatt nem játszik. A kedd esti találkozót a Duna televízió élőben közvetíti, a delmagyar.hu szöveges online közvetítésben számol be.

A MOL-Pick Szeged legközelebb szombaton 18 órakor hazai pályán a Mezőkövesd ellen csatázik. A meccsre a jegymester.hu-n már lehet belépőt vásárolni.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2014.09.08.

TOVÁBBI HÍREK

2019
01/15
Nagy Martin: Kösz, jól vagyok

Csapatunk utánpótlás-válogatott kapusa, Nagy Martin az elmúlt héten kézsérülést szenvedett. A hálóőr túl van a műtéten, hét hetet vesz igénybe a gyógyulása.

2019
01/14
PickBall: folytatódott nagy sikerű kupasorozatunk

Az elmúlt hétvégén folytatódott a 2017-ben alapított nagy sikerű kupasorozatunk, a PickBall. Szombaton az U12-es, vasárnap az U10-es korosztály csapatai játszottak egymással az Etelka sori sportcsarnokban és a Rókus II. Általános Iskolában.

AZ ÖSSZES HÍR