Hat év után újból Komlón

Vissza
Hat év után újból Komlón

Kedden 19 órakor a férfi kézilabda NB I 2. fordulójában Komlón lép pályára a MOL-Pick Szeged csapata. A találkozót a Duna tévé élőben közvetíti.

Utoljára 2008. december 13-án, az újszegedi sportcsarnokban találkozott egymással a két csapat, a MOL-Pick Szeged és Sport36-Komló együttese a férfi kézilabda NB I-ben. Akkor 35–23-ra nyertünk. Előtte október 7-én idegenben, a komlói csarnokban jóval szorosabb meccset vívtunk, hiszen 25–22-re győztünk.

A Komló idén került vissza a legjobbak közé. Immár 15. idényét kezdi az első osztályban. Legelőször az 1990–1991-es idényben játszott az NB I-ben. Legjobb helyezését az 1993–94-es bajnokságban érte el a Bányász, akkor negyedik lett. Hosszú éveken keresztül a magyar férfi kézilabda egyik meghatározó bázisa volt, és leginkább az élmezőnyben végzett.

A Komló a Veszprém II. mögött a második helyen zárt az elmúlt idényben az NB I/B-ben. A Veszprém 48 pontot gyűjtött, míg a Baranya megyeiek 43-at. Mivel egy klubnak két csapata nem lehet az első osztályban, így jutott fel a Komló, amely 26 meccsen 21 győzelmet, 1 döntetlent és 4 vereséget könyvelhetett el.

Az első fordulóban a Csurgói KK otthonában kezdtek, és 30–22-es vereséget szenvedtek. A Komló legeredményesebb játékosa Péter Szabó Dávid volt, aki hatszor – mindent büntetőből – vette be a CSKK kapuját. A keretben találhatunk egy volt szegedit, Kun Attila – a Pick Szeged II-ben szerepelt tavaly – a nyáron igazolt Komlóra.

A MOL-Pick Szegedben Jonas Källman és Niko Mindegía sérülés miatt nem játszik. A kedd esti találkozót a Duna televízió élőben közvetíti, a delmagyar.hu szöveges online közvetítésben számol be.

A MOL-Pick Szeged legközelebb szombaton 18 órakor hazai pályán a Mezőkövesd ellen csatázik. A meccsre a jegymester.hu-n már lehet belépőt vásárolni.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2014.09.08.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR