Riválisok csatájával kezdődik az idény

Vissza
Riválisok csatájával kezdődik az idény

Vasárnap 17.15-kor a MOL-Pick Szeged csapata a Veszprém Arénában, a Kinizsi Bank Szuperkupa döntőjében az MKB-MVM Veszprém ellen csatázik. Rangadóval indul az idény, a nyár meccsével! A találkozót a Duna tévé élőben közvetíti.

Rangadó! Ilyen is régen fordult elő, hogy számunkra a két nagy meccsével induljon az idény. MKB-MVM Veszprém–MOL-Pick Szeged szuperkupadöntőt rendeznek vasárnap a Veszprém Arénában. A két rivális összecsapása 17.15-kor kezdődik, előtte 15 órától a Győr női együttese az FTC-vel csatázik az elsőségért.

2009. augusztus 30-án is hasonlóan kezdődött a szezon. Ekkor Kecskeméten rendezték meg a szuperkupadöntőt, akkor a Veszprém 25–22-re nyert ellenünk.

Jó hír, hogy mindenki egészséges nálunk. A Pick péntek este és szombat délelőtt is edz még, és csak szombat délután kel útra, az éjszakát Balatonfüreden tölti.

A Veszprém a nyári felkészülés alatt szintén nyert tornát (Németországban a Sparkassen-kupát), illetve jól kezdte a szereplést a SEHA Ligában, idegenben, Újvidéken, a Vojvodina ellen 32–19-re nyertek.
Az biztos, hogy a horvát klasszis, Mirko Alilovic, az iráni Dzsamali, és az egykori szegedi, Lékai Máté sérülés miatt nem lép ellenünk pályára. Ott lesz viszont Mikler Roland, aki négy év után igazolt el tőlünk, és lett a Veszprém kapusa.

– Furcsa lesz így kezdeni az idényt, egyből egy Szeged–Veszprém meccsel. Felkészültünk, elvégeztünk mindent, amit Pastor mester előírt. Jóval gördülékenyebb volt a felkészülésünk, mint egy éve, az új fiúk gyorsan felvették a ritmust. Alapozhatunk a Vardar elleni sikerre, a magyarkanizsai torna megnyerésére. Persze a Veszprém az Veszprém, Európa egyik legjobb és legerősebb csapata. Nem lettek gyengébbek, sőt, remek játékosok érkeztek hozzájuk. De mi is erősebbek vagyunk, mint tavaly, jóval erősebbek – nyilatkozta Ancsin Gábor, a MOL-Pick Szeged válogatott játékosa.

Eddig 16-szor játszottunk a Veszprém Arénában. Csak magyar bajnokit játszottunk. Hatalmas a hazai fölény, hiszen eddig csak a bakonyiak nyertek. 517 gólt dobtak nekünk – ez 32,31-es meccs átlag –, mi 402-szer zörgettük meg a hálójukat – ez 25,1-es átlag. Idén kétszer léptünk pályára, az alapszakaszban végig nyílt meccsen 25–22-es vereséget szenvedtünk, míg a bajnoki döntő első meccsén az MKB-MVM 30–21-re nyert.

Az biztos, hogy a közelmúltban olimpiai ezüstérmet szerző sakkozó, Lékó Péter és családja ismét a szegedi B középben szurkol csapatunknak.
A két meccset (nőit és férfi) a Duna tévé élőben közvetíti. Ez is premier lesz, hiszen a világ bármely pontján fogható tévéadó még nem adott meccsünket. A delmagyar.hu online szöveges tudósításban jelentkezik, míg csapatunk Facebook-oldala – a hétvégén 55 ezerre nőhet a tábor – fotókkal, részeredményekkel jelentkezik a helyszínről.

Zubai Szabolcs napokkal ezelőtt ezt fogalmazta meg a nyár meccsével kapcsolatban: Csak előre! És akkor: Csak előre!

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2014.08.29.

TOVÁBBI HÍREK

2023
05/30
Habuczki Tamás: ez a kézilabda ünnepe

Péntek 18.15-kor a bajnoki döntő első mérkőzésén a PICK Arénában fogadjuk a Telekom Veszprém csapatát. Egykori játékosunkkal, Habuczki Tamással beszélgettünk.

2023
05/30
Jegyárusítás a veszprémi meccsre

Június 5-én (hétfő) 18.30-kor a K&H férfi kézilabda liga döntőjének második meccsét a Telekom Veszprém otthonában vívjuk. Jegyinformációk a meccsel kapcsolatosan.

AZ ÖSSZES HÍR