Megnyerte a Kanizsa-kupát a MOL-Pick Szeged

Vissza
Megnyerte a Kanizsa-kupát a MOL-Pick Szeged

Nagy csatában, tartalékosan is nyert a MOL-Pick Szeged a macedón Vardar ellen a IV. Kanizsa-kupán. A Pastor fiúk 31-30-ra diadalmaskodtak Magyarkanizsán.

MOL-Pick Szeged-Vardar Szkopje (macedón) 31-30 (17-14)
IV. Kanizsa-kupa férfi kézilabdatorna, döntő, Magyarkanizsa, Banja Kanizsa, 1200 néző. Vezette: Moszorinszki, Pandzsic (szerbek).

MOL-Pick Szeged: Sierra - Parrondo 3, Balogh 7/1, Bombac, Zubai 2, Ilyés 7, Källman 6. Csere: Blazevic 1, Vadkerti, Ancsin 2, Prodanovics 3/3, Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Vardar: Sterbik - Dushabajev 2, Brumen 3, Toszkics, Abutovic, Karacic 5, Markovics 1. Csere: Milic (kapus), Lazarov 2, Pribak 3, Horbok 6, Dibirov 6/1, Sztoilov 1. Vezetőedző: Raul Gonzalez.
Kiállítás: 10, ill. 10 perc. 
Hétméteres: 8/4, ill. 3/1.
 
Nagy meccs volt, izgalommal és a lényeg: MOL-Pick Szeged győzelemmel. A drukkereink ismét remek  hangulatot teremtettek, az egész kanizsai csarnokot bezengte a "Pick Szeged!" kiálltás.
Jól kezdtünk. Állva hagytuk az idén a BL-ben a legjobb nyolcig jutó macedón Vardart. Sterbik Árpád, a világ egyik legjobb kapusa nem sokat találkozott a labdával, Balogh és Ilyés remek gólokat szerzett. A hajrában feljöttek a macedónok, de így is 17-14-re vezettünk.
 
Nagy lendülettel kezdett a Szkopje. Pillanatok alatt utolértek bennünket, sőt, fordítottak is. Zubai Szabi hihetetlen akarattal játszott, és harcolta ki a büntetőket, amelyeket szerencsére Prodanovics be is lőtt. Jonas Källman parádés volt a szélen, és Piotr Wyszomirski is akkor védett, amikor nagyon kellett. Izgalmas volt a meccs, lüktetett a pálya. Az utolsó 20 másodpercben támadhatott a Vardar, azonban Wyszomirski védett, így a MOL-Pick Szeged megnyerte a IV. Kanizsa-kupát.
Szép volt fiúk! Szép volt szegedi közönség!
 
Hétfőn 19.30-kor a Szeged VTV felvételről leadja a MOL-Pick Szeged-Vardar meccset.

Közzétéve: 2014.08.24.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR