Győztünk Temesváron, holnap jöhet a finálé

Vissza
Győztünk Temesváron, holnap jöhet a finálé

Sikerrel kezdte a felkészülési mérkőzések sorát a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata: Juan Carlos Pastor együttese 31-27-re győzte le a román Bacaut a temesvári Cupa Politechnica 2014 pénteki elődöntőjében.

Pick Szeged-Stiinta Bacau (romániai) 31–27 (13–14)
Copa Politechnika 2014 férfi kézilabdatorna, elődöntő. Temesvár, 200 néző.
Pick Szeged: Sierra – Parrondo 5, Balogh 6, Mindegía, Zubai 1, Ilyés 2, Källman 1. Csere: Wyszomirski (kapus), Blazevic, Vranjes 4, García 2, Ancsin 6, Prodanovics 3, Bombac 1, Vadkerti. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Stiinta Bacau: Tamas – Bondar 2, Gorenac 3, Carali 1, Celestin 3, Tokic 3, Paunica 1. Csere: Erhan (kapus), Rotaru 2, Vartic 4, Johannson 1, Campan 2, Masachs 3, Pinnonen 2, Tarita. Vezetőedző: Mateo Garralda.

Balogh Zsolt szerezte csapatunk első gólját a szezonban: a válogatott átlövő bal kézzel lőtte ki a felső sarkot a román bajnoki ezüstérmes Stiinta Bacau elleni elődöntőben, a férfi kézilabda Cupa Politechnica 2014-en. Juan Carlos Pastor vezetőedző a Sierra – Parrondo, Balogh, Mindegía, Zubai, Ilyés, Källman hetest küldte kezdőként pályára, Blazevic Baloghot cserélte védekezésben. Négyen is most debütáltak: a kapuban José Manuel Sierra és Piotr Wyszomirski egy-egy félidőt kapott, de Antonio García Robledo – aki Garcíaként használja a nevét, a jegyzőkönyvben is így szerepel – és Dean Bombac is sokat volt a pályán, ráadásul mindketten megszerezték első szegedi góljukat.

Bár ez csak az első, ráadásul tét nélküli összecsapás volt a szezonban, az már látszott, hogy a szélen erősödött az együttes, Prodanovics és Parrondo gólerős volt, a jobbátlövők is remekeltek, míg a második félidőben Wyszomirskinek akadtak bravúrjai. Védekezésben több variációt is kipróbált Pastor. A románok két kapusa, Tamas, majd Erhan is elkapta a fonalat, éppen ezért volt végig szoros az összecsapás. Végül, ha nehezen is, de sikerült nyerni. Csapatunk szombaton a magyar idő szerint 16 órakor kezdődő fináléban lesz érdekelt, az ellenfele pedig a szerb Radnicski Kragujevac és a szintén román Politechnica Timisoara meccsének lesz – a mérkőzést élőben közvetíti a Digi Sport 2. 

Közzétéve: 2014.08.08.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR