Meccsnap Celjében! Kezdődik a második kör (Útinapló)

Vissza
Meccsnap Celjében! Kezdődik a második kör (Útinapló)

Szerda 18.45-kor a Machinesseker Bajnokok Ligájában a szlovén bajnok RK Celje Pivovarna Lasko otthonában lépünk pályára. Útinaplóval jelentkezünk a két napos túráról.

Szerda, 13 óra: Miközben az esti meccsre készülünk, nézzünk néhány érdekességet, néhány statisztikát a kerettel kapcsolatosan.

Jöjjön az első, nézzük kik játszották a legtöbb meccset kék szerelésben (magyar bajnokság, BL, Magyar Kupa). Mikler Roland 282-szer húzta magára a PICK Szeged szerelését. Őt követi Dean Bombac 272, Bodó Richárd 253, Matej Gaber 240, Mario Sostaric 234 és Bánhidi Bence 227 fellépéssel.

A keret legeredményesebb játékosa a szurkolók által csak „Bombázónak” becézett Bodó Ricsi. Eddig 863-szor zörgette meg az ellenfelek hálóját. Dean Bombac 813, Mario Sostaric 786, Bánhidi Bence 708, Bogdan Radivojevics 544 gólt dobott.

A Bajnokok Ligájában Matej Gaber lépett pályára a legtöbbször a jelenlegi keretből, kőkemény védőnk és beállósunk 92 meccsen szerepelt. Mario Sostaric és Dean Bombac 90-90, Bánhidi Bence 88, Bodó Richárd pedig 86 találkozón játszott.

A házi BL-góllistán, a TOP 10-ben már öt jelenlegi játékosunk megtalálható. Bánhidi Bence továbbra is a legeredményesebb.  TOP 10: 1. Bánhidi Bence 346, 2. Dean Bombac 331, 3. Jonas Källman 325, 4. Balogh Zsolt 324, 5. Mario Sostaric 258, 6. Bodó Richárd 254, 7. Frantisek Sulc 205, 8. Krivokapics Milorad 200, 9. Bogdan Radivojevics 169,  10. Ilyés Ferenc 161.

12 óra: Programváltozás! Esik Celjében, így a séta elmaradt, helyette előrébb került a taktikai értekezlet, mindenki kezében a füzetek, Juan Carlos Pastor vezetőedző pedig egy nagy kivetítőn mutatja a taktikát, jön az élesítés. 

10 óra: Szép napot Mindenkinek! Celjében is a felhők mögé bújt a nap csakúgy, mint Szegeden, szerencsére most nem esik, de három Celsius fok van. A csapat túl a reggelin, mindenki jót pihent, 11.30-kor indulunk egy közös sétára, megmozgatjuk magunkat, majd előkerülnek a füzetek, jön a meccs előtti utolsó taktikai értekezlet.

Eddig 239 találkozón léptünk pályára a Bajnokok Ligájában. Az elmúlt heti Celje elleni sikerünk volt a 114. győzelmünk. 6622 gólt dobtunk eddig, az ellenfelek 6581-szer vették be a kapunkat. Az európai elitsorozatban eddig két szlovén csapattal találkoztunk, a Celjével és a Velenjével. Előbbivel 11-szer, utóbbival kétszer (mindkettő meccset megnyertük). A lejátszott 13 meccsen 10 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség a mérlegünk. Ha már különlegességeket keresünk a szlovén csapatok elleni történelmünkből, akkor az mindenképpen érdekesség, hogy a 2007–2008-as idényben a csoportküzdelemben előbb a Velenjével, majd a rájátszásban - ekkor ez négyes csoportküzdelem volt - a Celjével is megmérkőztünk. Jön tehát ma este 18.45-kor a 12. Celje–PICK Szeged párharc.

Kedd, 21 óra: Üdvözlet mindenkinek Celjéből! 20 óra után pár perccel érkeztünk meg, szerencsésen. Nem volt nagy forgalom, jól haladtunk, az időjárás is a kegyeibe fogadott bennünket, nem esett, nem volt köd, csak hideg, ezt csak akkor tapasztaltuk, amikor megálltunk kétszer is pihenni.

Túl a vacsorán a keret, már mindenki a szobájában, legtöbben már bekapcsolták a tévét és az Anglia-Wales vébémeccset nézik. Három éve, 2019-ben jártunk utoljára Celjében, akkor is az A Hotel volt a főhadiszállásunk. Akkor november 24-én magabiztosan, 34-23-ra nyertünk. Különösen Bánhidi Bence és és Bogdan Radivojevics volt az elemében, kapitányunk hét, míg jobbszélsőnk hat gólt szerzett a meccsen.

A megérkezéskor értesültünk arról a hírről, hogy a jövő évi lengyel-svéd közös rendezésű világbajnokságra hat PICK Szeged-játékos kapott meghívót a magyar válogatott 35-ös, bő keretébe. Mikler Roland, Bánhidi Bence, Bodó Richárd, Szita Zoltán, Rosta Miklós mellett a PICK Kézilabda Akadémia utánpótlás-válogatott balszélsője, Molnár Robin is ott lesz a nemzeti csapat első közös felkészülésen. Ez több mint büszkeség mindenkinek, hogy klubunkból hatan is beválogatásra kerültek.

Szerdán közös séta, majd taktikai értekezlet szerepel a programban, a 240. BL-meccsünk 18.45-kor kezdődik, a Sport 1 tévé élőben adja.

16 óra: Ilyen volt a délelőtti edzés, majd indulás.

12 óra: Már vége az edzésnek. A keret tagjai éppen a csapatbusz felé tartanak, a tréninget követően közös ebéd vár a fiúkra, majd irány Celje. Kezdődik a második kör a Bajnokok Ligájában, túl vagyunk hét meccsen, a szlovén bajnok otthonában a nyolcadik fordulóban csatázunk.

Az biztos, hogy a két csapat alaposan ismeri a másikat, hiszen az elmúlt héten Szegeden összecsapott egymással. Akkor mi 36–27-re nyertünk. A szombati NB I-es fordulóban 36–24-re vertük meg a HSA NEKA együttesét. A Celje is nyert hazája bajnokságában, hazai pályán 39–31-re győzték le a Ribnica csapatát. Az egykori BL-győztes ellen remek a mutatónk, az elmúlt nyolc meccsen legyőztük őket, kiváló sorozatban vagyunk ellenük. Most azonban kőkemény csatára számíthatunk, hiszen a szlovén rekordbajnok otthon mindenkire veszélyes, erről a német THW Kiel tudna igazán mesélni, mert az idei szezonban Filip Jicha csapata vereséget (38–36) szenvedett Szlovéniában. Várhatóan 20 órakor érkezünk meg Celjébe. A szállásunk közvetlenül a város határában található, nem messze a meccshelyszíntől.

Érdemes lesz a közösségi oldalainkat figyelni, fotókkal, videókkal jelentkezünk. 15 órakor a délelőtti edzésről és az indulásról láthatnak szurkolóink videót, este pedig Bodó Richárd várakozását nézhetik meg. Útinaplónk folyamatosan frissül, legközelebb az érkezés után jelentkezünk.

A szerdai meccset a Sport 1 élőben közvetíti. Hazai pályán legközelebb jövő szerdán (december 7., 18.45) lépünk pályára. A Hét meccsén a Lomza Industria Kielcét fogadjuk a PICK Arénában. A rangadóra jegyek már ITT vásárolhatóak.

Közzétéve: 2022.11.29.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR