Remek második félidő után nyertünk

Vissza
Remek második félidő után nyertünk

Szoros első félidő után magabiztos, 32-23-as győzelmet arattunk a K&H férfi kézilabda ligában, a Balatonfüred otthonában.

Balatonfüredi KSE-PICK Szeged 23-32 (14-15)
K&H férfi kézilabda liga, 23. forduló, Balatonfüred, Szabadidőközpont, 600 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
Balatonfüred: Bősz – Pedro 2, Topic 6, Szűcs B., Szöllősi B. 3, Németh 1, Bóka 2. Csere: Andó (kapus), Malinovic 5, Szmetán 2, Kemény, Gostovic 1, Határ 1. Vezetőedző: György László.
PICK Szeged: Mikler 1 – Sostaric, Tönnesen  1, Bombac 2, Rosta 4, Bodó 8, Blonz 2. Csere: Mackovsek 1, Henigman, Radivojevics 9/6, Garciandía 2, Martins 2, Radvánszki.  Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 8, ill 8 perc
Hétméteres: 1/0, ill. 6/6

A hét második feladata várt ránk pénteken kora este a K&H férfi kézilabda ligában. A bajnokságban harmadik helyen álló Balatonfüredi KSE otthonában léptünk pályára. A csurgói meccshez képest egyetlen helyen változott a keretünk, osztrák válogatott balszélsőnk, Sebastian Frimmel visszatért a csapatunkba.

Kent Robin Tönnesen és Bodó Richárd góljaival indítottuk a meccset, a 3. percben 2-0 volt nekünk. Mikler Roland remekelt, így a hetedik percig érintetlen volt a kapuja. A 9. percben egyenlített a Füred, 3-3. Nálunk volt mindig az előny, azonban nem tudtunk meglépni, így a 13. percben 4-5 állt az eredményjelzőn. Fordított a hazai csapat, a 20. percben 9-8-ra vezettek. Két perc múlva már kétgólosra duzzadt a Balaton-partiak előnye, 11-9-nél időt is kértünk. Jó hatással volt ránk, két perc múlva már egyenlő volt az állás: 12-12. Bogdan Radivojevics a negyedik hetesét is értékesítette, így újból vezettünk, 13-14. A hajrában még Bodó Ricsi lőtt gólt, így a félidőben 15-14 volt a javunkra.

A hazai gólra kettővel válaszoltunk, így sikerült 17-15-re meglépnünk. Jól indult a második harminc perc. Sőt, egy perc múlva Alexander Blonz is gólt szerzett, így 18-15-nél időt is kért György László vezetőedző. Nem sokat ért, mert Mikler Roli gólja után már 20-15 volt a javunkra. A védelem minden dicséretet megérdemelt, hiszen 12 percig nem kaptunk gólt. A lendület pedig megmaradt, Borut Mackovsek beállóból szerzett találata után már 24-17 volt az eredmény. Jött is a lelátóról a „PICK Szeged!” buzdítás. A hajrában Mikler Roli hetest védett, jött az akadémista, Radvánszki Zsolt, a különbség pedig tovább nőtt, így a végén 32-23-ra diadalmaskodtunk, magabiztosan gyűjtöttük be a 2 bajnoki pontot.

Juan Carlos Pastor, vezetőedző, PICK Szeged:
Gratulálok a Fürednek a szép szezonhoz. Sok sikert kívánok a következő mérkőzésekre. Kívánom, hogy szerezzék meg a bronzérmet, ami csodálatos eredmény. Jól kezdtük az első félidőt, esélyünk volt a 4-0-ra is, de sokat hibáztunk, és a Füred vissza tudott jönni a mérkőzésbe. Nagyon fontos volt, hogy előnnyel tudjunk menni a félidőre. A második játékrészben jól kézilabdáztunk, jól támadtunk, jól védekeztünk, és Roli jól védett, így lépésről lépésre el tudtunk szakadni a Balatonfüredtől. Gratulálok a játékosaimnak, és köszönöm nekik a mai teljesítményt. Hozzáállásuk is példás volt, hiszen voltak, akik sérülten is vállalták a játékot.

Rosta Miklós, PICK Szeged:
Gratulálok a Fürednek. Harcos, küzdős meccs volt. Számítottunk erre, az első félidő pedig jól is példázta ezt. A második félidőben viszont - ahogy a Mister is mondta - előre tudtunk lépni, és lépésről lépésre elszakadni a Balatonfüredtől. Örülök, hogy a bajnoki rangadó után két nagyarányú győzelmet tudtunk aratni. Tovább dolgozunk, hogy a bajnoki döntőre kész legyünk.

György László, vezetőedző, Balatonfüred:
Gratulálok a Szegednek. Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban viszont a Szeged nagyszerű teljesítményt nyújtott, amit nem tudtunk tartani. Sokkal feszesebb volt a védekezésük, a kapusteljesítményük tovább javult, mi pedig folyamatosan fáradtunk. A második félidő alapján a Szeged a 9 gólos győzelmet is megérdemelte. Sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.

 

Legközelebb május 27-én (péntek) 18 órakor a Dabas otthonában lépünk pályára.

 

Közzétéve: 2022.05.06.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR