Sierra és Robledo két évre a Pické

Vissza
Sierra és Robledo két évre a Pické

Kétéves szerződést kötött a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a világbajnok spanyol kapussal, José Manuel Sierrával és a balátlövő García Robledo Antonio Jesusszal.

– Hosszú egyeztetések eredménye lett, hogy sikerült megállapodnunk a spanyol világbajnok, négyszeres BL-győztes kapussal, José Manuel Sierrával. Egy remek, rutinos hálóőrt sikerült megszereznünk, aki, úgy gondoljuk, hogy komoly erőssége lesz a csapatunknak. Juan Carlos Pastor véleménye sokat jelentett, a Pick trénere jól ismeri Sierrát, aki 11 évig volt a játékosa Valladolidban. García Robledo szerződése lejárt a francia Paris Handball együttesénél. Vele és menedzserével is egyeztettünk, szimpatikus volt neki a Pick Szeged ajánlata, számára is döntő volt az háttér, amit a klub biztosítani tud. Nem idegen helyre érkezik, hiszen játszott már Szegeden, kiemelte, hogy milyen csodálatos a Pick közönsége, ezt személyesen is megtapasztalta. Pastor mester munkásságát is ismeri, így örömmel írta alá a megállapodását – nyilatkozta Szögi Nándor, a Pick Szeged klubmenedzsere.

José Manuel Sierra Méndez 1978. május 21-én született Spanyolországban, Andalúziában, Huelva tartományban, a 22 ezres lélekszámú Moguer nevű kisvárosban. 1986-tól 1996-ig volt az 1972-ben alapított CB Pedro Alonso Nino de Moguer kapusa. Ezután a világhírű FC Barcelona szerződtette. A katalán együttessel négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját. Ezután Valladolidba igazolt, majd 1 év következett a Ciudad Realban. A 194 centiméter magas kapus ezután ismét Juan Carlos Pastor csapatát erősítette, 11 évet játszott a valladolidi csapatban. A 2012–2013-as szezonban országot váltott, és lett az alaposan megerősödött Paris SG HB játékosa. 2013-ban világbajnoki aranyat szerzett a spanyol együttessel, idén bronzérmes volt a dániai Eb-n. 81 lövésből 33-at hárított, 39,3% volt a mutatója. Hazájában ötször volt bajnok, míg Franciaországban egyszer lett aranyérmes. Juan Carlos Pastorral 2009-ben megnyerte a KEK-et. Szegeden 2006-ban lépett először pályára, a Pick 25–25-ös döntetlent játszott a Valladoliddal, majd idegenben egyetlen góllal kapott ki. 2009-ben is ellenfélként tért vissza az újszegedi sportcsarnokba.

García Robledo Antonio Jesus 1984. március 6-án született a katalán Llagosta nevű településen. Első klubjában, a BM Granollersben 2003–2011-ig játszott. Nem egy vándormadár típus. Ezután egy idényt szerepelt az Ademar León együttesében, éppen a spanyol csapattal járt Szegeden is, pályára lépett a BL csoportkörében. Az újszegedi sportcsarnokban nyolc góljának köszönhetően 35–31-re nyert a hispán együttes, Leónban háromszor vette be a Pick-kapuját a 31–25-re megnyert meccsen.
A leóni időszak után 2012-ben szerződött külföldre, a francia Paris Handball ajánlatát fogadta el. Az idei szezonban a Bajnokok Ligájában 32 gólt szerzett a balátlövő. A spanyol válogatottban 35 meccsen eddig 64 gólt szerzett. 2013-ban világbajnok lett, 2014-ben pedig Európa-bajnoki bronzérmes.

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2014.05.08.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/16
Jegyértékesítés a HSA NEKA elleni meccsünkre

Április 30-án (kedd) 18 órakor utolsó hazai alapszakaszbeli meccsünket vívjuk a HSA NEKA ellen a K&H férfi kézilabda ligában. Megkezdődött a jegyértékesítés.

2024
04/15
Pénteken Veszprémben játszunk rangadót

Pénteken 20 órakor (élő: M4 Sport) a K&H férfi kézilabda ligában rangadót vívunk idegenben, a Telekom Veszprém otthonában.

AZ ÖSSZES HÍR