Győztes főpróba a Montpellier elleni rangadóra

Vissza
Győztes főpróba a Montpellier elleni rangadóra

Győztes főpróbát tartottunk, a K&H férfi kézilabda ligában 31-27-re nyertünk a PICK Arénában a Ferencváros ellen.

PICK Szeged–Ferencváros 31–27 (12–11)
Férfi kézilabda, NB I., 17. forduló. Szeged, Pick Aréna, 2600 néző. Vezette: Felhő, Öcsi.
PICK Szeged: Alilovic – Radivojevics, Garciandía 5, Mackovsek 3, Bánhidi 5, Bodó 6, Blonz 5/2. Csere: Mikler (kapus), Martins 4, Rosta M., Sostaric 3, Szilágyi B., Henigman, Hegedűs P. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Ferencváros: Zernovic – Bujdosó 1, Mikita J., Bognár A. 4/1, Debreczeni D., Nagy B. 5, Kovacsics P. 1. Csere: Győri K. (kapus), Andjelics, Füzi, Ónodi Jánoskúti 7/2, Prainer 3, Bohács 3, Imre B. 2, Pordán 1. Vezetőedző: Horváth Attila.
Hétméteres: 3/2, ill. 3/3.
Kiállítás: 8, ill. 8 perc.

Főpróba a Montpellier HB elleni EHF Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt. A Fradi ellen léptünk pályára szombat este a PICK Arénában, a dr. Bérczi Mihály sportcsarnokban. Nagy tapssal indult a találkozó. A bemutatás után Bánhidi Bencét köszöntöttük, kapitányunk immár a legeredményesebb PICK-játékos a BL-ben, jelenleg 330 találatnál jár. Háromvéves szurkolónk, Várkonyi Bende az apukája társaságában adta át a 330-as feliratú kék mezt, amelyet Bence boldogan emelt a magasba. Remek hangulatban indult a meccs, ez köszönhető volt azoknak a szurkolóinknak is, akiket klubunk vendégül látott. Száz COVID-osztályon dolgozó munkatársat hívtunk meg a meccsre, elismerve áldozatos munkájukat, de népes (közel 205-en) csapattal érkezett a HLKC női kézilabdacsapata, a Vásárhelyi Kosársuli és a Vásárhelyi Hódok Jégkorong Egyesület is. És akkor a meccs, a 48. PICK Szeged-Ferencváros összecsapás.

Két fiatal, Szilágyi Benjámin és Hegedűs Patrik került be a keretbe, Dean Bombac, Kent Robin Tönnesen és Luka Stepancic továbbra is sérült.

Az első félidő szorosan alakult, a vendégek éltek az előttük álló lehetőségekkel, így sokáig vezettek. Mi mentünk előre, a közönség űzött, hajtott bennünket, azonban a gólunkra, mindig jött a válasz a Fraditól. Az első játékrész hajrájára alaposan felpörögtünk, Mirko Alilovic több bravúrt is bemutatott, így előbb egyenlítettünk, majd Alexander Blonz hetese után vezettünk.

Jól indult a második harminc perc. Mikler Roland egyből védett egy hatalmasat, majd jöttek a Bodó Ricsi-bombák, ami után egyre jobban megléptünk. Miguel Martins jól mozgatta a csapatot, elkaptuk a ritmust, ezt pedig a szurkolótábor értékelte, remek hangulatot teremtettek a nézők. Sikerült hat találattal ellépni, jött is a vastaps. Azonban a hajrában többször is emberhátrányba kerültünk, volt olyan amikor kettősbe is, így a zöld-fehérek faragtak a hátrányukból, így a vége 31-27, négy góllal nyertünk.

Folytatás március 10-én (csütörtök) 18.45-kor az EHF Bajnokok Ligájában a Montpellier HB ellen. Ne feledjétek: „Mindenki kékbe!”

Juan Carlos Pastor: – Gratulálok a Ferencvárosnak, az egész idény során jól kézilabdáznak. Az első félidőben jól védekeztünk, de támadásban sokat hibáztunk, Zernovic minden pozícióból jól védett. Fontosnak bizonyult a második játékrész eleje, amikor nagyobb különbséget építettünk fel. Sikerült már hat góllal is vezetnünk, de a sok kiállításunk miatt a Ferencváros visszajött a mérkőzésbe. A legnagyobb problémánk, hogy sérülések és gyenge teljesítmények miatt mindig ugyanazok a játékosok vannak a pályán. Gratulálok a csapatomnak és köszönöm a hozzáállásukat, mint ahogy a szurkolóknak is, hogy végig mellettünk álltak és végig remek hangulatot teremtettek az arénában.

Horváth Attila: – Mindkét csapatnak gratulálok, mert nagyszerű mérkőzést játszottak. Sajnos most sem sikerült nyernünk, de mindent megtettünk a minél szorosabb eredményért. Szenzációs első félidőt produkáltunk, a szünet után viszont túl sok technikai hibát vétettünk, amit a hazaiak könyörtelenül megbüntettek.

Ónodi Jánoskúti Máté: – Jó érzéssel tölt el bennünket, hogy ilyen szoros mérkőzést játszottunk Szegeden. Ehhez viszont hozzátartozik, hogy egy norvégiai útról érkeztek a meccsbe. Emiatt igyekeztünk minél jobban gyorsítani a játékunkat, de a második félidőben sajnos kijött a két csapat között a különbség.

Hegedűs Patrik: – Gratulálok a Ferencvárosnak, hatalmas ellenállást mutattak. Nagyon örültem, hogy lehetőséget kaptam, igyekeztem élni vele. Örülök, hogy sikerült bemutatnom egy megállító faultot.

 

Közzétéve: 2022.03.05.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR