Szombaton ünnepre készülünk

Vissza
Szombaton ünnepre készülünk

Szombaton 17.30-kor a K&H férfi kézilabda ligában a Grundfos Tatabánya csapatát fogadjuk. A meccs előtt a PICK Arénában szektor-, szoba- és kapuavatásra kerül majd sor.

A múltunk, a nagyjaink, a sikereink fontos szerepet töltenek be a PICK Arénában. Ha valaki körbesétált már a létesítményben, rengeteg régi fotóval találkozhatott, 2021. december 9-én pedig felavattuk a Legendák Falát, amelyre tíz klubunkhoz közel álló személy (dr. Bérczi Mihály, Ludányi Márton, Szabó „Sonka” László, Lele Ambrus, Tenke Endre, Bajusz Sándor, Fekete Róbert, Mezei Richárd és Jonas Källman) került fel.

2022. február 19. is aranybetűkkel íródik be a történelemkönyvünkbe. A Grundfos Tatabánya bajnoki előtt több avatóra is sor kerül. Ez először egy bensőséges ünnepség lesz, majd közvetlenül a meccs előtt azokat a személyeket, hozzátartozókat szólítjuk a pályára, akik szerepet kapnak a PICK Arénában.

Két szektort is avatunk. Első bajnokcsapatunk mesteréről, Skaliczki Lászlóról, és szintén legendás kapitányunkról, Zubai Szabolcsról nevezünk el egy-egy szektort.

Klubunk számára fontos az utánpótlás nevelés. Rengeteg tehetséget adtunk a magyar kézilabdának, és nagyon sokan kerültek ki a Mandl házaspár, Alice és Gábor kezei közül. Róluk a Ludányi Márton akadémia csarnok egyik kapuját nevezzük el.

„Piki bácsi!” – mindenki így szólította Pióker Sándort. Sajnos már nem lehet közöttünk masszőrünk, de nem feledjük, hogy mennyit tett értünk. Családja képviseli majd az eseményen, a Pióker Sándor rehabilitációs szoba avatóján.

Ezen a folyosón éppen Piki bácsi egyik nagy barátja, csapatunk jelenlegi orvosa, dr. Szabó István is fontos szerepet kap. Mindenki „Dokijáról” az orvosi szobát nevezzük el.

Két legendás újságíró is sokat tett a szegedi kézilabdáért. Gyenes Kálmán évtizedeken keresztül fotózta a csapatot, hozta nekünk azokat a képeket, amelyek közül nagyon sok visszaköszön a PICK Arénában. Kálmán bácsiról a sajtódolgozót neveztük el, őt is a családja képviseli az avatón.

Simi bácsit még most is sokszor keressük, kutatjuk, hogy mikor jelenik meg egy-egy meccsünkön. Sajnos, Simon József sportújságíró sem lehet már közöttünk, de azt, amit a szegedi kézilabdáért tett  nem feledjük, róla a sajtóteraszt nevezzük el.

Szép és emlékezetes nap lesz ez a szombat. Telis teli érzéssel, büszkeséggel, emlékezéssel. Az ünnepelteket közvetlenül a bemutatás előtt köszöntjük, és biztosak vagyunk abban, hogy a taps, ami akkor szól, az egészen más lesz, mint az eddigi. Szép, méltó, büszke.

#HandballFamily! Szombaton itthon találkozunk. Legyünk büszkék a legendáinkra!

Közzétéve: 2022.02.15.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR