Új Aréna gólcsúcs az első hazai meccsen

Vissza
Új Aréna gólcsúcs az első hazai meccsen

Szombaton este a K&H férfi kézilabda ligában 39-23-ra nyertünk a Dabas KC VSE csapata ellen. Ez az új gólrekordunk a PICK Arénában.

PICK Szeged–Dabas KC VSE 39–23 (21–11)
K&H férfi kézilabda liga, 13. forduló. Szeged, Pick Aréna, dr. Bérczi Mihály sportcsarnok, 1800 néző. Vezette: Kiu G., Kiu T.
PICK Szeged: Mikler – Sostaric 6/1, Tönnesen 5, Bombac 2, Gaber 6, Bodó 3, Frimmel 4/1. Csere: Alilovic (kapus), Henigman, Rosta 5, Martins 5, Blonz 3, Mackovsek. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Dabas KC VSE: Pallag – Ács 2, Z. Horvat 3/1, Garajszki, Koller 4, Szöllősi Sz. 4, Laurinyecz 1. Csere: Holló (kapus) 1, Tarabochia 2, Kende 2, Török 2, Horváth L. 2, Váczi M. Vezetőedző: Tomori Győző.
Hétméteres: 3/2, ill. 2/1.
Kiállítás: 6, ill. 6 perc.

Az év első meccse a PICK Arénában. A Dabas KC VSE együttesét fogadtuk elõször 2022-ben, a K&H férfi kézilabda ligában néztünk farkasszemet a Pest megyei együttessel. Nik Henigmant köszöntöttük egy 100-as mezzel, szlovén játékosunk az Eger ellen játszotta 100. meccsét kék mezben. Nagy taps köszöntötte, csakúgy mint azt az örömteli hírt is, hogy két szegedi versenyzőt (Jászapáti Petra, Kónya Zsófia) a soraiban tudó magyar vegyes gyorskorcsolya váltó bronzérmet szerzett a téli olimpián.

Két vendéggóllal indult a meccs, de pillanatok alatt egyenlítettünk, a második találatunkat az a Sebastian Frimmel szerezte, akinek ez volt az első PICK Arénában szerzett gólja. Nagy tapsot kapott érte. Ezután szépen beindítottuk a rakétát, fokozatosan léptünk el, Mikler Roland is kiválóan védett, így jött érte a jutalom: a szurkolók a nevét skandálták. A hajrát rendesen megnyomtuk, így harminc perc után már tízzel, 21-11-re vezettünk.

Nem álltunk le a második harminc percben sem. Jött a kapuba Mirko Alilovic, aki többször is tapsra ragadtatta a #HandballFamily tagjait, bravúrokat mutatott be. Támadásban a beállóink nagyon éltek, Rosta Miklós és Matej Gaber is termelte a gólokat, de Miguel Martins is rendesen megszórta magát. A mérkőzés utolsó tíz percében már csak két kérdés maradt: mekkora különbséggel nyerünk, illetve lesz-e új Aréna gólcsúcs. A vége 16 gólos siker, és új rekord, ami immár 39 találatot jelent.

Juan Carlos Pastor, a PICK Szeged vezetőedzője: – Jó munkát végez a Dabas, nem lesz gondjuk, jövőre is első osztályban játszhatnak majd. Sok betegünk és sérültünk volt a héten, ezért nehezen edzettünk, pénteken voltunk a legtöbben, tízen. A legfontosabb, hogy haladunk előre, jó ritmusban kézilabdáztunk és nem sérült meg senki.
Rosta Miklós, a PICK Szeged játékosa: – Nyakunkon van a BL-szezon, ezért fontosak ezek a bajnokik, hogy összerázódjunk ismét. Küzdelmes mérkőzést játszottunk, célunk volt, hogy ne kapjunk gyors gólokat, ezt sikeresen teljesítettük.
Tomori Győző, a Dabas KC VSE vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek a győzelemhez, illetve az első két tavaszi bajnoki ponthoz a nagyszerű új arénában. Erős ellenféllel szemben gyakorolhattunk a felkészülésünk végén, illetve a hiányzók visszaillesztésével telt még ez a találkozó számunkra. Az éles bajnokság nekünk a következő héten kezdődik. Sok sikert kívánok a hazaiaknak a céljaik eléréséhez!
Garajszki Gábor, a Dabas KC VSE játékosa: – Gratulálok a Szegednek. Az első félidőben mutatott játékunk csalódást keltő volt, de a második játékrészre viszont már építkezhetünk a jövőben.

 

Közzétéve: 2022.02.05.

TOVÁBBI HÍREK

2022
09/24
A második félidőben ritmust váltottunk

Negyedik győzelmünket könyvelhettük el a K&H férfi kézilabda ligában. A szoros első félidő után 37-26-ra nyertünk a Dabas otthonában.

2022
09/23
Szombaton a Dabas otthonában szerepelünk

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 4. fordulójában a Dabas otthonában lépünk pályára. Az NB I-ben az idei szezonban ez lesz az első idegenbeli meccsünk.

AZ ÖSSZES HÍR