A 12. PICK Szeged-Eger párharc következik

Vissza
A 12. PICK Szeged-Eger párharc következik

Vasárnap 17 órakor a K&H férfi kézilabda ligában az SBS Eger otthonában szerepelünk. Ez lesz ellenük a 12. párharcunk az NB I-ben.

A 2015–2016-os idényben játszottunk először az Eger ellen az NB I-ben. Az első meccsünkön, szeptember 12-én az újszegedi sportcsarnokban 37-20-ra diadalmaskodtunk. Azóta tizenegyszer találkoztunk a Heves megyei együttes ellen, és minden meccsünket megnyertük. Összesen 455 gólt dobtunk nekik, ez 41,36-os átlag meccsenként. Ellenfelünk 282-szer zörgette meg a hálónkat.

Visszatérve a premierre, annak érdekessége, hogy ezen a meccsen az első félidőben összesen négy gólt kaptunk, harminc perc után már 17-4-re vezettünk. Legendás kapitányunk, Jonas Källman öt gólt szerzett, de az első brazil légiósunk, Thiagus Petrus ötször vette az egriek kapuját, és ennyi találatot jegyzett jelenlegi irányítónk, Dean Bombac is. Az első idegenbeli bajnokinkat is magabiztosan nyertük, ekkor 32-22 volt az eredmény, Roberto Parrondo hét góllal vette ki a részét a sikerből.

A legtöbb gólt eddig Mario Sostaric dobta egy meccsen az egrieknek. SuperMario 10 találattal a rekorder, őt követi Rosta Miklós és Stanislav Kaspárek 8-8 találattal. Érdekesség, hogy az elmúlt hat meccsen 40 gól fölött dobtunk. A rekordunk 47 találat egy meccsen, ezt a 2020–2021-es szezonban értük el. A számok, a statisztika is azt mutatja, hogy az SBS Eger ellen mindig gólzáporos meccseket játszunk.

Az Eger a 14 csapatos bajnokságban jelenleg a 13. helyen áll, négy pontja van. Mi tizenhárom meccsen vagyunk túl, 12 siker mellett egy döntetlent értünk el, az élen állunk a K&H férfi kézilabda ligában. A Heves megyei ellenfelünk a két győzelmét idegenben aratta, a Csurgó és a Kecskemét otthonában nyert. A tréner, Tóth Edmond gyermeke, Tóth Rajmond a legeredményesebb a hazai játékosok közül, a tehetséges kézilabdás 68 gólt szerzett. Őt követi a szlovák válogatottal az Európa-bajnokságon is szereplő Simon Machac 42-vel, és a litván, egykor évekig Spanyolországban légióskodó rutinos Rolandas Bernatonis 41-gyel. A télen igazoltak egy argentin beállóst, Franco Gavidiát, aki Spanyolországból (Antequera) érkezett.

Jön az év első meccse, amely egy előrehozott bajnoki lesz, így az Eb-n szereplő két norvég légiósunk, Kent Robin Tönnesen és Alexander Blonz nem játszik. Szurkolóinknak érdemes lesz klubunk social média-felületeit követni, hiszen videókkal, fotókkal és friss hírekkel jelentkezünk majd Egerből.

Közzétéve: 2022.01.27.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR