I. Ludányi Márton emléktorna Szegeden

Vissza
I.  Ludányi Márton emléktorna Szegeden

Péntektől vasárnapig két korosztályban 12 csapat küzd meg egymással az I. Ludányi Márton utánpótlás kézilabda emléktornán.

Alapítónkra, legendás utánpótlás edzőnkre, Ludányi Mártonra emlékezünk a hétvégén. A PICK Szeged nemzetközi utánpótlás tornát rendez. Két korosztályban küzdenek majd a csapatok az I. Ludányi Márton emléktornán.

– Nagyon közel állt hozzám egykori mesterem, nevelőedzőm, Ludányi Márton, akinek nagyon sokat köszönhetek. Ez a premier, ez az első viadal, amelyen a fiatalokkal közösen emlékezünk majd rá. Klubunk számára fontos, hogy ápoljuk a múltunkat, közben építsük a jövőnket, éppen ezért örömteli, hogy két korosztályban hat-hat csapat szerepel a viadalon. Kárpáti Krisztián, a PICK Kézilabda Akadémia vezetője volt az ötletgazda. A játékon, a mozgáson van a főszerep, azon, hogy élvezzük a kézilabdát, miközben olyan klubokkal is megmérkőzünk, amelyekkel ritkán találkozunk, de ennek köszönhetően barátságot kötünk. Bízom benne, hogy azok a sportbarátok, akik szeretik a kézilabdát, és rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, szép számmal látogatnak majd ki az eseményre – nyilatkozta az I. Ludányi Márton emléktorna főszervezője, Fekete Róbert, a PICK Szeged utánpótlásvezetője.

A torna fővédnöke klubunk elnöke, dr. Szűcs Ernő Péter. Pénteken két helyszínen kezdődnek meg a küzdelmek: a 2006–2007-es korosztály ezen a napon a Piarista gimnáziumban játszik, szombaton és vasárnap az újszegedi sportcsarnokban. A 2004–2005-ös korosztály bázisa a Csonka gimnázium lesz. A hat csapat mindhárom napon itt lép majd pályára.

Az I. Ludányi Márton emléktorna résztvevői

2004–2005: PICK Szeged I., Temesvár (romániai), Vojvodina (szerb), Nagybánya (romániai), PLER, Ferencváros.

2006–2007: PICK Szeged II., PICK Szeged U16, Vojvodina (szerb), Nagybánya (romániai), Ferencváros, Kecskemét.

Az első nap programja, Piarista gimnázium, 2006–2007-es korosztály, 15.30: PICK Szeged II.– PICK Szeged U16, 17 óra: Nagybánya– Temesvár, 18.30: Vojvodina–Kecskemét.

Csonka gimnázium, 2004-2005-ös korosztály, 15.30: PICK Szeged I.–PLER, 17 óra: Nagybánya–Ferencváros, 18.30: Vojvodina–Temesvár.

Szombaton 10, vasárnap 9 órakor kezdődnek a küzdelmek. Várhatóan 19 órakor lesz eredményhirdetés az újszegedi sportcsarnokban.

A torna megtekintése ingyenes, de csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni, a maszk használata kötelező.

Közzétéve: 2022.01.20.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR