Bemutatjuk a legendáinkat: Fekete Róbert (5. rész)

Vissza
Bemutatjuk a legendáinkat: Fekete Róbert (5. rész)

December 9-én avattuk fel a PICK Arénában a Legendák Falát. Az ötödik részben Fekete Róbertet mutatjuk be.

11 évesen Szegeden kezdett el kézilabdázni, 16 évesen már a Volán felnőttel edzhetett, rá egy évre pedig bemutatkozhatott az NB I-ben. Gyorsan a közönség egyik nagy kedvence lett, minden meccsen vitte előre a győzni akarása. 1993-ban tagja volt a Magyar Kupa-győztes együttesnek. Hazai pályán 23-21-re, majd idegenben 20-19-re nyertünk úgy, hogy a félidőben még a Veszprém vezetett 10-4-re, de Fekete Róbert védéseinek is köszönhetően kettős győzelemmel hódítottuk el az MK-serleget.

1996 történelmi évszám klubunk életében. Először lettünk bajnokok, és ennek a legendás csapatnak a kapitánya Fekete Róbert volt. Sokak szeme előtt feltűnik a dunaújvárosi mindent eldöntő meccs, amelyen a lelátót rendesen megtöltötte a szegedi szurkolósereg. Nyerni kellett, mi pedig nyertünk - ez nem volt kérdés. Az egyik bravúros védése után – féltérden fogta a labdát – felemelte a játékszert, és megmutatta, hogy ez az övé. Akkor már sejteni lehetett, itt egy győztes létezik, a Pick Szeged. Hatalmas ünneplés volt, a Széchenyi téri fiesztáról azóta is sokat beszélnek az emberek. Összesen 81-szer szerepelt a magyar válogatottban, három világbajnokságon és Európa-bajnokságon vett részt. Klubunktól nem szakadt el, éveken keresztül dolgozott mint kapusedző, majd az utánpótlásban vállalt szerepet. Jelenleg a Pick Szeged utánpótlás szakmai vezetője.

December 9-én a PICK Aréna avatón Fekete Róbert is felkerült a Legendák falára. Az első bajnokcsapatunk kapitánya is ott van a dr. Bérczi Mihály sportcsarnok falán.

- Maga volt a nyugalom. Ha hátranéztél, akkor azt láttad, hogy egy nagy mackó a kapuból nyugalmat áraszt feléd. Igazi bástya volt, ez pedig nekünk, a csapatnak hatalmas önbizalmat adott. Szerettem vele edzeni is, mert ha a munkáról volt szó, akkor ő mindig nagyon komolyan vette. Hallgattunk rá, ő pedig ebben vezérnek számított. Buzdított, biztatott, persze volt, hogy kaptunk tőle meccs közben, de ez mindig ahhoz kellett, hogy nyerjünk, ilyen szép sikereket érjünk el. Élveztem minden pillanatot, amit vele játszhattam, büszke vagyok arra, hogy a szegedi kézilabdázás első bajnoki aranyérmét együtt érhettük el. Nagyon megérdemelte, hogy ott legyen a Legendák Falán – mesélt az együtt töltött évekről Grőber Mátyás, Fekete Róbert egykori szegedi csapattársa.

Névjegy

Fekete Róbert
Poszt: kapus
Szegedi karrierje: 1985-1988, 1989-1996, 2002.
Legnagyobb szegedi sikerei: Magyar bajnok (1996), Magyar Kupa-győztes (1993)

 

Közzétéve: 2022.01.19.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR