EHF-kupa ellenfelünk: Füchse Berlin (frissítve)!

Vissza
EHF-kupa ellenfelünk: Füchse Berlin (frissítve)!

Kedden délelőtt Berlinben elkészítették az EHF-kupa négyes döntőjének a sorsolását. A Pick Szeged együttese a német Füchse Berlin ellen csatázik. A másik ágon a francia Montpellier a román Constantával találkozik. A Final Four-t a német fővárosban május

Nem lesz ismeretlen csapat a friss német kupagyőztes, hiszen az előző idényben a VELUX EHF Bajnokok Ligájában kétszer is találkoztunk velük. A csoportküzdelmek alatt Szegeden 29–22-es vereséget szenvedtünk, míg a német fővárosban is a Füchse nyert 29–24-re. Balogh Zsolt a hazai meccsen ötször vette be a „Rókák” kapuját, míg idegenben Fero Sulc hétszer volt eredményes.

A német bajnokságban jelenleg az ötödik helyen áll a berlini együttes. Több nemzetközi klasszissal rendelkeznek, a német válogatott kapus, Heinevetter, az orosz Igropulo (146 gólos eddig), a svéd Nielsen és Petersen, a lengyel Jaszka és a nyáron az aktív játékot befejező spanyol, Iker Romero is remek játékosnak számít. Az izlandi mester, Dagur Sigurdsson 2009 óta irányítja a berlinieket.

Egy biztos, a Pick Szegednek iszonyatosan nehéz dolga lesz a hazai közönség előtt küzdő Füchse Berlin ellen.

– Az elődöntőben rendezik a döntőt. Lehetett volna könnyebb ellenfelet is kapnunk, azonban ezt kell elfogadnunk, a Berlin ellen kell kiharcolnunk a fináléba jutást. Egyelőre még nem az EHF-kupa négyes döntőjére koncentrálunk, komoly feladatok várnak ránk, máris itt az első! Szerdán este a Csurgó otthonában szeretnénk nyerni, és bejutni a jövő héten kezdődő bajnoki döntőbe – nyilatkozta Juan Carlos Pastor. 

- süli róbert - 

Közzétéve: 2014.04.29.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR