Hegedűs Patrik: sok pipa került a füzetembe

Vissza
Hegedűs Patrik: sok pipa került a füzetembe

A PICK Kézilabda Akadémia játékosa, Hegedűs Patrik az ősszel hat meccsen is pályára léphetett a PICK Szeged együttesében. A tehetséges átlövő hatalmas motivációt kapott a folytatáshoz.

Hegedűs Patrik a PICK Kézilabda Akadémia utánpótlás-válogatott játékosa. A kiskunhalasi születésű sportoló 2021-re nagy büszkeséggel gondol, pályára léphetett élete első NB I-es felnőtt meccsén, és első akadémistaként a PICK Arénában is bemutatkozhatott.

- Van egy füzetem, amelybe olyan célokat írok, amelyeket szeretnék elérni. Megmondom őszintén, a tavalyi évben sok ilyen cél mellé került egy pipa, mert ezeket megvalósítottam – kezdte a beszélgetést Hegedűs Patrik.

Patrik 2003-ban született, jelenleg a Szegedi Tudományegyetem hallgatója, az edzői szakra jár. Sportol és tanul együtt.

- Futballistaként kezdtem. Nem voltam ügyes, megmondom őszintén, több öngólom volt, mint gólom, leghátul játszottam. Édesapám eljött egyszer egy meccsemre, de fogta a fejét a játékom láttán. Már ekkor magas voltam, így azt javasolták, menjek inkább kézilabdázni. Gyorsan megszerettem a játékot, és apának sem kellett szégyenkeznie. Hatalmas szurkolók a szüleim, nagyon büszkék rám.

Kiskunhalason ismerkedett meg a sportág alapjaival. Mindig átlövő volt, csakis ezen a poszton szerepelt.

- Szegeden játszottunk, amikor Velky Mihály, az akkori utánpótlás vezető szólt, hogy nincs-e kedvem a PICK-ben folytatni a pályafutásomat. Ekkor hetedikes voltam. Örömmel mondtam igent, és jöttem. Azonban az első két évben nem voltam kollégista, Halasról jártam edzésre. Volt olyan, hogy kicsengettek az óráról, én kocsiba ültem, és jöttem edzeni. Nem volt egyszerű időszak, de megérte, mert remek közösségbe, remek csapatba kerültem.

Már ott volt a szlovéniai edzőtáborban Roglán is. Ez nem éppen a pihenésről, hanem a kőkemény alapozásról szólt a magaslati edzőtábor.

- Alapból kicsit izgulós típus vagyok, így volt bennem drukk rendesen, hogy azokkal a játékosokkal edzem együtt, akik közül többen is példaképeim. Szerintem nagyon sokan elmondtuk már, hogy mindenki nagyon barátságos velünk, és amit sokszor említünk, hogy egy nagy család vagyunk, ez a keretre is igaz. Így könnyen ment a beilleszkedés, mindenki segítőkész volt, magyarázták, hogy mit kell csinálni. De ha egy játékost kell kiemelnem, hogy kitől kaptam a legtöbbet, akkor az Bodó Ricsi, aki mindig egy jó szóval buzdított, vagy segített. Sokat tanultam tőle.

2021. szeptember 4-én jött el a nagy pillanat. Patrik a Budakalász otthonában élete első NB I-es meccsén léphetett pályára.

- Örök élmény marad, és még gólt is sikerült szereznem, így ez tényleg egy különleges nap volt számomra. Hatalmas motivációt jelentett ez a premier. Juan Carlos Pastor is sokat foglalkozott velem, de edzőmtől, Kárpáti Krisztiántól is sokat tanultam. Úgy érzem, hogy védekezésben sikerült sokat fejlődni, de tudom, van még mit tanulnom. Az év is szépen zárult, játszhattam a PICK Arénában. Csupa csupa jó dolog történt velem, egy fiatal játékosnak ez sokat jelent, de a füzetemben még vannak leírva komoly célkitűzések, és szeretném ezeket is kipipálni, így dolgozom keményen tovább – zárta a beszélgetést Hegedűs Patrik.

 

Közzétéve: 2022.01.07.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR